Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Úgy látom nem megy a hunbay... Este még ment ...

HJózsi

Feltöltöttem az átmeneti tárhelyre, íme :

ftp://dssc.homeftp.org/Cnctar/HJozsi/Laser/Zoli033/Di%F3da/Laser%205W_31.JPG" border=0>

A többi is itt : ftp://dssc.homeftp.org/Cnctar/HJozsi/Laser/Zoli033/" TARGET=_fnew>ftp://dssc.homeftp.org/Cnctar/HJozsi/Laser/Zoli033/

D.Laci

Nem akarlak elkesriteni, de huzzál vissza videót csinálni!!!!  :)

Viccet félretéve remélem Zoli készit videót!

HJózsi

Gondolom a semminél azért több, sokan csak beszélnek de nem mutatnak semmit... Sajnos kézből egy fotózás szempontból alulvilágított helyen csak vakuval lehet bemozdulásmentes képeket csinálni... Szóval állvány is kellet volna... Legközelebb lesz ez is, az is... :)

D.Laci

Még attol is több!!!
Örök hála, hogy pénzt időt és technikát nem kimélve Önjelölt Hobbycnc tudósitóként tájékoztatod a nagyérdeműt!!![#worship][#taps]

HJózsi

HJózsi

http://www.designforlasermanufacture.com/22/Conduction_limited_welding_on_stainless_steel_using_a_diode_laser.html" TARGET=_fnew>Conduction_limited_welding_on_stainless_steel_using_a_diode_laser

Néhány dióda lézeres videó is van http://www.msm.cam.ac.uk/phase-trans/2003/rofin/cutting.html" TARGET=_fnew>ezen az oldalon

http://www.youtube.com/watch?v=wi4dKAseDCg" TARGET=_fnew>Home built laser (CNC)

000000000

Nahát, még ilyet sem láttam!
Dióda lézeres forrasztó CNC : http://www.msm.cam.ac.uk/phase-trans/2003/rofin/HPDL_Brazing.mpg" TARGET=_fnew>Forrasztó roboz (mpg)![#wow1]

HJózsi

Zoli033 az 5W-os lézerrel ott csepegtette nekem a czint... ftp://dssc.homeftp.org/Cnctar/HJozsi/Laser/Zoli033/Forraszt%F3%F3n/Laser%205W_51.JPG

Én egy 20W-ost szeretnék majd ... ;)

000000000

Nem lehet megnyitni....

HJózsi

Talán szerver hiba volt... ftp://dssc.homeftp.org/Cnctar/HJozsi/Laser/Zoli033/" TARGET=_fnew>ftp://dssc.homeftp.org/Cnctar/HJozsi/Laser/Zoli033/

most megy...

ftp://dssc.homeftp.org/Cnctar/HJozsi/Laser/Zoli033/Forraszt%F3%F3n/Laser%205W_51.JPG" border=0>

000000000

Vagy hazajött D.Laci?[#vigyor3]

000000000

Sziasztok!
Hétvégi hazalátogatás után,/Gyomaendrőd/ látom, hogy sokan szóltak hozzá! Mindenkit, akit csak érdekel, szívesen látok egy demóra, itt képeken tényleg nem úgy adja vissza! Pl. azt az ón csíkot, olyan 0,5 cm/s sebességgel olvasztotta, ha eltaláltam a koncentrált fénnyel, tudta volna gyorsabban is, csak hát.. kézzel célozgattam! Ezt pl. 1 wattos lézerrel nem tudtam semennyire, 2watt kezdte el olvasztgatni valamennyire! hiába volt jól fókuszálva, de az 5watt nyomta simán! A rozsdát szépen szedte le a reszelőről.. szóval látszott, hogy ez 5watt, és nem 1! A képek tényleg nehezen adják vissza! A koncentrált fényt kb. 1mm-re tudtam összehúzni! A következő darabom, ha zet az 5wattost eladom, egy 20-vagy egy 40wattos darab lesz! Mindenkit örömmel látok most is, és akkor is!
Sajnos annak, akinek a levelét nem kapom meg, nem válaszolok, amúgy mindenkinek! :)

000000000

Hja még annyit, hogy a zöldet, kb. 300mw infrával hajtottam meg, tehát nem 5wattal, persze, ez nem ide tartozik.. hisz nem zöld lézer építő oldalon vagyunk.  :)

rcnn85cxp

szia!
mit jelent az, hogy " a zöldet, kb. 300mw infrával hajtottam meg"? más. sikerült-e már valamit intézni kollimátorlencse ügyben?
mechanikus