Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Bakker! Ez kibaszot jó! [#eljen][#wave][#worship]

000000000

Gratulálok! Tényleg nagyon jó lesz!!!
Az a kis ventill, a füstöt fujja el?
A fa deszka meg megállítja a maradék sugarat?

000000000

A fényképező gépem nem valami nagy szám így nem adja vissza milyen szépen csillog a vágott felület.
Én is ledöbbentem, hogy, mennyivel szebb lett mint a fából vágott első próbálkozásom.
-Mind a kettő "talált-sülyedt".

000000000

[#eljen][#buck]
Ilyen vastag vágásnál a vágási felület mennyire "derékszög"? Vagyis nincs elhajlás, ferdeség, stb.? Szinte hihetetlen...

000000000

8-10 mm-es plexiből vágom, szemmel nem lehet észrevenni a pici kúpolást.
0,25 mm a vágási rés (nehéz lenne ilyen vékony marőval kimarni)

000000000

Te egy ÁSZ vagy! Még egyszer gratulálok!!![#eljen][#worship]

x4rhew5r3

Egy BASEL gyártmányú lézerrel kapcsolatban kérnék konzultációt. Akinek van valami infója, kérem dobjon egy mailt telefonszámmal, hogy felhívhassam.
Köszi...

ki005gz70

Sziasztok !

Eltökélt szándékom egy diódás lézes vásárlása !
Nem vágásra kellene, csak felületi megmunkálásra, gravírozásra.
Több tízezres nagyságrendben gondoltam.
Hol kapok ilyet ?
Ha van valakinek ilyen, már látatlanba mondom, hogy érdekel.

http://mastergy.fw.hu" TARGET=_fnew>http://mastergy.fw.hu

000000000

Adok-veszek #4867 -et olvastad?

Miki2

Szervusz Zoli
Lehet, hogy hülyeséget mondok, azért ha van pár perced, szánd rám.
Régen, még mikor a fekete-fehér film volt az olcsó alapanyag elég sokat fotóztam. A képek papírra rögzítéséhez használtunk egy szerkezetet, amit úgy neveztek , nagyító gép.
Ebben volt egy lencsepár a diffúzor lencse, aminek kimondottan az volt a szerepe, hogy a negatívon átlépő fénysugarakat párhuzamosítsa, és így juttassa a nagyító lenscére.
Egy ehhez hasonló lencsepár nem alkalmas a lézerfény párhuzamosítására?
Üdv Miklós

000000000

Helló!
Én is hasonlóan lézertechnikával foglalkozok! Elvileg hasonló elven működik a lézerdiódák fényének kollimálása / párhuzamosítása/, a különbség általában csak a lézerdiódák divergenciájában van, egy általános lézerdióda sugár széttartása 6-12°x35-40°, ehhez az értékhez pedig már nagyon kis , pár mm-es fókusztávolságú lencsére van szükség, hogy teljesen párhuzamosítani tudjuk!

Üdv, Ákos

x4rhew5r3

Egy 10W-os CO2 jelölő lézerrel játszom. Arra gondoltam, hogy a nyákjaimon a beültetésit és egyéb feliratokat ezzel csinálom.
Az első próbálkozások:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Sneci/LS48_1/DSC00613.JPG" border=0>
Balról jobbra:
1) Nincs átégetve a lakk ez lenne a feliratozás.
2) Ugyan az mint az előző, de fluxal bekenve, nem fogta a cin.
3) Átégetve, többször átmentem és elmozdult, azért olyan a széle.
4) Mint az előző, fogja a cin.
5 és 6) Csak kontúr, nincs sraffozás.

cipk5xtny

Sziasztok én is hasonlot szereték az épülő gépemhez ha csak egy két falemez hozzávetőleg 2mm ,és nyákokhoz használnám ,mekkorát kéne épitenem???  watt ban és merre talállok magyar irodalmat??

Miki2

Helló
Nem bakafántoskodni, még inkább nem okoskodni akarok.
Azok a lencsék, amikről írtam nagyon kicsi fókusztávolsággal rendelkeznek.
A széjein teljesen elvékonyított, középen legalább 20 mm vastag, és kb 50-60 mm átmérőjű.
Az egyig oldalán emlékeim szerin sík (talán picit homorú), Már van vagy 20 éve, hogy utoljára használtam.
Ebből van 2 db a domború felületekkel befelé fordítva egy fémtokba zárva. Optikailag persze teljesen torzításmentes, és tiszta. hiszen nagyító gépben van.
Üdv:  Miklós

Motoros

ha már itt tartasz akkor nem tudnál egy kisérletet csinálni hogy mondjuk egy smd ellenállást ónpasztába téve hogyan ömleszti meg ónt, vagy egyáltalán mi történik?