Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

GeGeee egy biztos hogy nagy fába vágtad a fejszédet ezzel a laser építéssel.
Idő hiányában nem tudtam befejezni a sajátomat,  ha érdekel megválok tőle.
Vákuum szivattyú, egy 2 köbméteres palack lézer gáz nyomáscsökkentővel ,
egy kompletten szerelt lézercső, nagyfeszültségű trafók + szabályzó toroid,
egyenirányító a nagyfeszültséghez (cy501 50Kv diódák ),  szilícium tükrök 2db,
fókusz lencse 3.75" gyújtótávolságú + befogó kezdemény,  
Az optika mind II-VI-tol van, csak a lencsék egy vagyonba került.

000000000

Ez a "vagyonba került" szópáros máris bíztató a szett árát illetőleg :))
Mire lenne még szükség a befejezéshez,illetve mekkora teljesítményre építetted?
E-mail-be tudnál pár képet küldeni a cuccosról? Szerintem meg tudnánk egyezni. :)

000000000

Mi kell még hozzá hogy működjön ?  
Egy vízhűtő rendszer meg sok festo vagy mechman cső és csatlakozó egy nyomásmérő meg rotaméter az átfolyás beállításához.
Ezen felül pedig rengeteg időre mire sikerül összeállítanod. képet nem igazán tudok küldeni mert nincs időm előásni a cuccokat.
A teljesítménye Kb 80-100watt Körül lehet de a tükrök 1500watt-ot is kibírnak hűtéssel, ha kidobod a csövet akkor nem kicsi lézert tudnál belőle építeni.
A vagyon kifejezés pedig Szó szerint érendő !

000000000

Mennyit kérnél az egész cuccosért?
A nem kicsi alatt mekkora max. teljesítményt értesz?

000000000

Család és egyéb lefoglaló dolgok híjján, az időben nem szenvedek hiányt,sőt néha annyi van,hogy inkább alszok. A hiányzó alkatrészek beszerezhetők itthon,vagy érdemesebb körülnézni pár külföldi oldalon a választék és ár miatt?

x4rhew5r3

Nekem van egy 90W-os CO2 lézer eladó.
Baasel gyártmány, komplett, vezérlővel, szoftverrel, vízhűtővel. Mire akarod használni?

000000000

Többnyire vágni szeretnék vele.
A tiéd mennyibe fájna?

x4rhew5r3

650eFt. Ez egy jelölő lézer, ami azt jelenti, hogy 150x150 mm területen a sugár mozog. Ha nagyobb munkaterület kell, akkor kell csinálni cnc-s x-y asztalt. Többet kellene tudnunk a feladatról, mert az az érzésem, hogy neked nem ilyen kell.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Sneci/Baasel/" TARGET=_fnew>Itt találsz képeket

000000000

Engem fém vágási igénnyel kerestél meg.  
Úgy ítéltem meg, hogy nem veszed komolyan a fém vágásához szükséges konfigurációt.

000000000

Igazából én még annyira nem vágom a dolgokat,azért kérdezek,mert Ti sokkal inkább tisztába vagytok a részletekkel.

rc én az általad megépített lézerből indulnék ki,egy hasonlót szeretnék készíteni,ehhez kérnék információkat,jótanácsot,segítsééget. Az a lézer hány W-os,illetve milyen vastagságú és keménységű fémet képes vágni?

A Pál-féle alkatrészek mennyire lennének megfelelőek nekem?

rbbhbyvfs

Aki épített már CO2 lézert attól kérdezném : milyen nagyfesz trafót használtok?

000000000

A legegyszerűbb és a legtartósabb ha neon trafót használsz.
Egy kis tököléssel sorba lehet kötni és akkor akár 20Kv ac-t is elérhetsz amit egyenirányítva 28Kv dc lessz kb 100mA-el. Én is ezt a megoldást akartam kivitelezni.

000000000

Üdv mindenkinek!

Látom sok mindenkit érdekel a lézeres jelölés és gravírozás! Ha bárkinek szüksége lenne 1 vagy 2 W-os infradiódás lézermodulokra, akkor éppen van raktáron 1W-os, illetve rövidesen lesz 2W-os diódám, amiből tudok készíteni hamarosan modulokat! A lézermodulok analóg/TTL jellel is vezérelhetőek!  Ezek fára vagy műanyagra való gravírozáshoz bőven megfelelnek, a 2W-os pedig már vékonyabb sötét műanyaglap vágására is alkalmas!  

Ha bárkit érdekel, írjon e-mailt a laser_w@vipmail.hu címre! Egyéb infók a www.laserworld.mlap.hu címen.

rbbhbyvfs

És ilyet honnét lehet szerezni? Nem láttam még eladót sehol...
Illetve mindegyiknek 20kV-os a kimenete? Vagy a meghajtott neoncsô hosszától függ a kimenô fesz?

000000000

Itt nézzd meg, de a gatyót kössed fel  [#nyes]
Még annyit hogy ezekből legalább kettő kell ha 20Kv feszt szeretnél.

http://www.karusneon.hu/sitedocs/arlista.pdf" TARGET=_fnew>Neon trafó