Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ha akarnál kooperálni, írjál emailt, mutatok valamit. :)

PSoft

Nagyon jó,és komplett lézeregységet hoztál össze!
[#worship]

Csak kérdés,és igazán nem kötekedésnek szánom...

Mennyi a kompakt doboz súlya?
Nem lett volna jobb,ha a doboz nem kerül fel a hídra?
Ha én csinálnám...
A doboz lent maradna,csak a hűtőbordára szerelt dióda kerülne fel a hídra.

Nem tudom milyen a mechanika amire építed,de én,egy "könnyű" és gyors lézermechanikában gondolkodom,ahol minden deka fölöslegnek jelentősége lehet a hídon.

ANTAL GÁBOR

Kösz a rajzot :  Gondolkodóba ejtettél mert az első gondolatom valami hasonló volt.   Egy kollégának említettem hogy 1974 ben meg sem kottyant 10-15 wattot egy hűtött tranyón ( akkor a 2n3055 volt a sláger ) eldisszipálni .

mex

Igen, a mechanika...
Szóval az úgy volt, hogy már majd be' építettem, és ami éppen volt abból álltam neki, és ez meg is látszik a végeredményen. Mindenesetre minden percét élveztem, nekem ez nagyszerű kikapcsolódást jelentett. A mostani állapotról még nincs képem, de elég sok eddigi mozzanat dokumentálva van, felteszem azokat is véleményezésre majd. Az Y trapézorsós, az X fogasszíjas, de erre még az 1W infrát akartam szerelni,a Csewe, és a Béni-féle programokkal szerettem volna próbálkozni. Közben adódott a kék lézer vétele, és így került fel rá ez. Súlya az van neki rendesen, ha most kezdenék hozzá én is csak a diódát tenném ki a hűtéssel együtt. Mindenesetre így is viszi elég dinamikusan, a G-ray rángatja rendesen, de sajna több órás égetést nem tudok bevállalni, mert bizony szaglik rendesen, és nincs egyenlőre olyan helyem ahol ez nem jelentene problémát.
Marad a tükör, meg más nem szagló anyag...

mex

https://picasaweb.google.com/105566148223807227663/LeendoLezerMechanika?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMOR_MG1pv3O0AE&feat=directlink" TARGET=_fnew>Volt is fenn már a mechanikáról jópár kép, a végeredmény már nem sokban különbözik, kivétel a módosított lézerfej.

PSoft

"Marad a tükör, meg más nem szagló anyag..."

Gravíroztál már tükröt lézerrel?
Egy szép,raszteres kép tükörbe...az nem két perces munka!:)
Ne hidd,hogy a tükörről leégő védőfesték...szagtalan!:)

mex

Nem, nem gravíroztam még tükröt-sem..
Azért gondolom nem ereget akkora füstöt mint például a rétegelt lemez.
De szeretném kipróbálni a dekorgumi vágását is, az meg eredendően kínai szagú. [#nevetes1]

PSoft

Olyan,látványos füstöt valóban nem ereget,de az égő festék szaga...sem kellemes az orrnak.:(
A dekorgumit,meg nem is tudom,most...nincs az orromban.:)
De,valószínű,hogy úgy van ahogy mondod...kínai szaga lehet!:))
 [#vigyor2]

000000000

Szia, a plexitükör persze plexiszagú... nem tudom miért az üveget használjátok...

PSoft

Szia,tudom...tudom...nem kell kétszer mondani...nem kell kétszer mondani!:)))

Milyen is az a "plexitükör"???
Jah....plexiszagú.:)
[#nevetes1][#wave]

000000000

http://www.imgserv.com/images/2014/12/16/JKYIh.jpg" border=0>
talán könnyebb körbevágni is, mint az üveget... nyilván a hátuljára gravírozott kép struktúrája más lesz   :)

Nejkoff István

Keresek karácsonyi figurák lézerezhető file formában.

robokacsa

2013 karácsony előtt pár héttel a rajzok,G kódok topicban szerintem lesz jópár db.

ven

Sziasztok!

Egy ideje már olvasgatok lézer ügyben, mert érdekel a téma. Viszont van két számomra nem tisztázott kérdés.
Mi a különbség egy 2W-os kék lézer és egy 2W-os infra lézer között vágás/gravírozás szempontjából?
A másik, hogy lézerhez védőszemüveget érdemes ebay-ről rendelni? Kicsit szkeptikusan állok hozzá. Vagy honnan érdemes beszerzni?

Szabó Zoltán

ven szerintem mindenek előtt egy munkavédelmi boltban érdeklődj védőszemüveg iránt! Nekem is onnan van. Ha működés közben szeretnél ilyet látni akkor írj nekem kék lézerem van infra nincs. Szerintem a fókuszálása egyszerűbb ha látható a fénye és a munkadarab közepére vagy a megfelelő helyre rá állni. Bár egy kellően jól beállított kamera is lehet jó az infra esetében is biztos. Akinek erről van tapasztalat igazán írhatna!