Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

az enyém co2, és a felületre van fókuszálva, 200mm-es fokusszal, és PLEXI az anyag

robokacsa

nálam 60 Wos co2 laser dolgozik, 40 mm fókusztávolságú lencsével, eddíg 4mm vastagságig vágtam vele legtöbbet, de szinte "tökéletes" minden vágás.

motion

Nálam 50.8mm-es fókusszal a 6mm-es plexinek is szép merőlegesek az oldalai. Én is a felületre fókuszálom. De pl. rétegelt lemeznél már van trapézosodás.
Jól írtad 200mm?? Mert ekkora fókusszal már jó hogy nem trapézos a vágásod...

robroy007

40w co2  
2" fókusz lencse  
10mm plexi  
2° kuposság maximum  

A pontatlan beállítás is okozhat ferde vágást! Főleg ha nem a fókusz lencse közepén halad keresztül a nyaláb

000000000

szia, nekem 10mm-en 0,01mm van, nem tudom, hogy miért, de ezt már tárgyatuk. Elméletban valóban kúposnak (ékalakúnak) kéne lenni...

000000000

Igazad van, 50 mm, nem 200. A 200 mm-est nem vettem meg...  

000000000

55 mm 100W-os Co2
robroy007! elképzelhető az amit mondasz, hogy nem a lencse közepén halad át a nyaláb, de nem mertem az optikai pályát sehol megmozdítani, mert nincs rutinom benne, és van egy nagyobb munkám 6 mm-es plexire! Talán az is emellett szól, hogy mindig csak egyik irányba ferdül a vágás és nem úgy, mintha félre lenne fókuszálva, mert akkor a vágott élnek mindkét fele trapézos lenne, de tükörképe lenne a két oldal egymásnak!

Esetleg segítenél beállítani? Vagy kivágnád nekem? Fontos, hogy a plexibe párhuzamos 1,5 mm-es nútok vannak, aminek a két párhuzamos oldala kell legyen!

motion

Ööööö most akkor én segítsek, vagy Robroy???  :-))
Egyébként mindketten debreceniek vagyunk. Sőt még matricás is, ha már itt tartunk...
Az én gépem csak 40W-os és csak 5mm/sec-al tudom vágni a 6-os plexit. Ha nagy a meló, akkor azt nagyobb csővel lenne érdemesebb...

000000000

Sziasztok!

Ajándékba kaptam, de felesleges számomra.
Ezért eladó a képeken látható Hoffmann Holex gyártmányú lézeres távolságmérő, melynek hatótávolsága 65m. A termék teljesen új, csupán kipróbálva lett!
Pontosság:
Eltérés ± 1,5 mm 10 m mérési szakaszon optimális feltételek esetén.
Kivitel: Kedvező árú lézeres távolságmérő készülék standard mérési feladatok gyors és egyszerű elvégzéséhez. Ergonomikus kialakítású kétkomponenses ház. Soft-Touch billentyűzet maguktól értetődő jelölésekkel, LCD kijelző bekapcsolható háttérvilágítással. Az LCD kijelzőn látható grafikus szimbólumok segítik a mérést végző személyt a mérési folyamat során. 2. lézerosztály
Tartalom: 2 tölthető elem, lézeres mérőkészülék,

30.000Huf postázom ha kell.
Próbagaranciát vállalok rá.

http://www.kephost.com/image/xeX

5bzs27u7

Tudja valaki, milyen tipusú lézer van a nyomtatókban ?

nv5firipz

Kis teljesítményű infra.

5bzs27u7

Köszönöm...

000000000

Kinti környezeti fénynél medig lehet vele elmérni?
Vagy ehhez is már kell prizma nagyobb napfényes mérésnél?

000000000

Sziasztok!
Gugli barátunk közétek irányított csatlakoznék hozzátok pár kérdéssel, illetve, ha tudok én is valamiben segíteni, állok rendelkezésetekre ;-)
Agyalok már egy ideje egy lézer építésén, egyszer el is kezdtem pár alkatrész legyártását, de félbe kellett szakítanom. Most újra rám tört az alkotási szándék, viszont van egy pár kérdéses pontja a lézercsőnek, amit szeretnék megvitatni, feltéve, ha tisztelt kollégák már építettek házilag és nem a gyári csővel dolgoznak ;-)
Szóval találtam végre 2,5 mm falú boroszilikát csövet méretre vágva, ez lenne a cső. A cső hossza lenne az első kérdés, aztán az elektróda anyaga, meg hogy van-e valami rezonancia, amivel arányosnak kell(illik) lennie a csőnek.
A legjobb lenne valami átfogó leírás, de a tapasztalatokból is összerakható szerintem, legalábbis a youtube erről árulkodik. Vas lemez vágásán gondolkodom, szóval nem kis teljesítményről lenne szó, viszont nem találtam leírást, hogy ilyenkor több cső sugarát összegzik, vagy van valami más megoldás. Első lépésként egy 2-300W-os lézerben gondolkodom. Van valakinek leírása, vagy tapasztalata ilyen, vagy nagyobb teljesítményhez?

000000000

Atfolyó gázas lenne ekora powerhez nameg megfelelö gáz keverék és vákumszivagyu jobbik fajta....
Lehet olcsoban kijönél bérbe vágatásal amire vissza térülne egy ilyen rendszer ára....?!