Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

Azt írtad TTL ?

000000000

000000000

Üdv! Az lenne a kérdésem hogy a Jetlasers-nek a Pl-e pro 4 w-os kék lézerének, milyen hosszú a lézer csík teljes sötétségben, hány KM, a gerenda hossz? És a 10 %-os Beam expandert rászerelve, milyen messzire visz a sugár? Köszi a választ. http://jetlasers.org/en/pl-e-pro-series ... 5w-3w.html

000000000

bocsi a 10 % helyett, 10X-est akartam írni.

c2nsu773m

Ha a Mach3-mal akarod hajtani akkor PWM jeleket kell rá kűldeni.
Annó én úgy csináltam hogy a g-codban a Z átírtam S nek, csak egy hosszab kódnál nem mindig bírt végigmenni a gép....  
Később csináltattam egy olyan panelt ami a Z tengely Stepdir jeleit alakította át pwm jellé.

De a mach nagyon lassú , és utána vettem egy gyári vezérlőt ami sokkal gyorsab.

000000000

milyen vezérlőt vettél?

z4ejygu7v

2 W-os kék lézert keresek optikával táppal.
ajánlatokat csatlos.laszlo@gmail.com-ra  kérek.

Rabb Ferenc

cxmcdtrx

Keresd © hebo87 fórumtársat (Pozbai Zoltán) http://sgforum.hu/userinfo.php?azonosito=hobbycnc&uuserid=1274608552" TARGET=_fnew>itt az adatlapja

r5y7cufaj

Sziasztok!
1w pico lézer beállításában tudnátok segíteni?
Köszi!

r5y7cufaj

Akarhogy allitottam a lencset, a llezer nem egetett. Ezert megmertem az aramot. 190mA es engedelyezo jellel pedig 1180mA-t mertem.
Tehat ez jonak tunt, de viszont a feszultseg csak 2V. Ha jol ertelmeztem 5V korul kellene mennie. Ket tappal probaltam: 15V 500mA es 12V 35VA.
A feszultseg lesz a gondom vagy pedig En magam, a benasagommal?!
Koszi

d30xhrezp

Szia!
Milyen meghajtód van.Nekem a 2w-os kék egy lm317t-vel szabályozható módban üzemel.A neten megtalálható a rajza.Először nagyobb előtét ellenállással próbáltam óvatosságból ,így nem érte el az 5v-ot.
Majd fokozatosan kisebbre cseréltem amíg jó nem lett.

r5y7cufaj

Szia! Pico 1w-os a lezerem.

xfg6v697j

Ez , ཋV 500mA' biztosan kevés neki.
A másik elvben jó lehet.
A ཈V 35VA'-nek  közvetlen a kimenetén kéne mérni égetés közben,hogy mennyi a feszültség,mert elképzelhető,hogy leesik a fesz.
A legjóbb egy kiszuperált PC tépja.