Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

d30xhrezp

Azt akartam kérdezni,hogy milyen a meghajtód?Gondolom nem direkt adod neki a tápot.

d30xhrezp

Bocsi,megnéztem a vezérlőt a neten.
Próbáld meg a nagyobb táppal,de megépítheted azt a kis 317t vezérlőt is.Nagyon egyszerű 3 alkatrész
és tesztelheted vele a lézert.

RogerCo

Mit próbálsz égetni vele?
Az 1W-os piros csak a sötét színű anyagokat szereti. (műanyag, fa) Azt is csak lassan. 60-120 mm/perc.

r5y7cufaj

Sotetebb kartonlappal probalkoztam, semmi eredmennyel.

mex

Az engedélyező, és az égető áram értékek teljesen jók, az pedig, hogy mennyi feszültséget mérsz a dióda kivezetésein első körben érdektelen, önmagától beálló érték, amit a diódán átfolyó áram, és a chip hőmérséklete határoz meg. Ezzel együtt a 2V megfelelő infra lézer esetén.

r5y7cufaj

A 15V 500mA biztos nem keves mert a leirasban ez "is" szerepel. A 15V 500mA bol csinal elvileg 5V 1200mA-t.

mex

Tegyél fel egy képet a meghajtás és a dióda csatlakoztatásáról.

r5y7cufaj

Ez OK amit irsz, de ha dioda nelkul is 2V akkor az normalis?
Koszi

mex

Mérj egyet a fet D-S lábain is, ott hány volt fesz található a dióda bekötése nélkül?

r5y7cufaj

d-s-re mérve 0V led nélkül
g-d-re mérve 4,9 led nélkül.

r5y7cufaj

Hm... Kivezetesen led nelkul megvan az 5V

r5y7cufaj

http://users.atw.hu/dono/20141207_095350.jpg" border=0>
Itt a kép (nem lett jo minőség)

mex

A képet nem látom, az viszont rendben van, ha led nélkül  tudsz mérni 5V-ot a drain-en, mert van ott egy 390 ohm is a lézerdióda anód-katód közt.

RogerCo

Nekem is van egy ugyan ilyenem (is). Azért kérdeztem...
A karton papírt sosem próbáltam. Első körben próbáld fekete szigetelő szalaggal. Az elég meggyőző..

RogerCo

Jaa, és ha már a fókuszt eltekergeted. Próbáld meg pihentető áram mellett a legkisebb pontot elérni. Számít a fókusz lencse állása, és az anyagtól való távolság is :(