Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

t4fs3a8s

Sok sikert hozzá nekem van belőle 3 Db  ha segítség kell megpróbálok segíteni, keress nyugodtan!
magánban is maxileze@gmail.com

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Mielőtt nagyon elmélyülnék egy http://www.xhirek.hu/index.php?cikk=news/impulzus_lezer_epites.php" TARGET=_fnew>ilyen YAG lézer dolgaiban, szeretném megkérdezni hogy mire elég egy ilyen, és mit tud, nézegettem 13000Ft-ért lehet Nd:yag rudat venni. Ha valakinek van valami infója legyen szíves ossza meg velem.
Köszönöm

s7manbs8

Csak egy észrevétel, szerintem ilyet ne csináljunk ....  

"4.     Ha nem biztos benne az ember, hogy biztosan ki van sütve a kondibank, akkor először egy csavarhúzóval rövidre kell zárni a bank kivezetéseit! Vigyázat! Hatalmasat szól."

Kelepeisz Lajos

Jogos, iskolás koromban nagyon sok stroboszkópot legyártottam diszkókba, és volt tapasztalat evvel kapcsolatban, ekkora energia valóban nagyot szól, ha volt rá mód én egy 220V izzóval sütöttem ki a bankot.

PSoft

"...szerintem ilyet ne csináljunk ...."

Mármint...ilyen lézert!

Szerintem Ő maga,a..."Kókány Tecnology" is csak dumál róla!:(

"minden együtt van egy jó barkácsoláshoz"
....fejezi be a lap alján.

Hát igen!...de,csak ahhoz!!!

Kelepeisz Lajos

Igen, én is gyanítottam hogy sántít a dolog, csak annyira csábító hogy ilyen egyszerű a szerkezet, és az e-bayn is lehet 30000ft ért komplett egységet kapni. habár nem értem mit lehet kezdeni egy pillanatnyi lézerfénnyel, mert ugye minél gyorsabban akarok egy villanó csövet működtetni annál gyengébb lesz a fénye
,mert a kondi bankot nem lehet ilyen gyorsan tölteni?

csakyt

Tudna nekem valaki segíteni, hogy hungarocell vágáshoz milyen lézert érdemes venni, és egy ilyen az elektronikával, mennyibe kerülhet?

cxmcdtrx

A korábban itt leírtak alapján nem javasolnám a hungarocell lézerrel történő vágását...
Mérgező gázok szabadulnak fel, illetve egyes gázok elég durva savat alkotnak a levegőben levő párával, és "megeszik" a CNC gépedet is...
Nem vagyok nagy vegyészkémikusmágus, de a lényege ez. Kicsit olvass vissza, voltak fent képek is, hogy hogy is néz ki a gép egy ilyen hosszabb üzem után...
(Most már be is tudom linkelni Neked az adott hozzászólást, köszi Berényi József! :-))

"Ezt készítettem a gépemmel" rovat, PSoft gépe...

Bjam28 írása a folyamatról, itt nézz körül egy kicsit

cxmcdtrx

A f*szom :-) az első a #12072 hozzászólás, ott nézd :-)

csakyt

Nem nyílt meg egyik link sem. De nem CNC gépet szeretnék csinálni, hanem van egy faházam, és ezt a faházat fedtem be hungarócellel belülröl, de sajnos utólag még néhány késöbb tervezett fa deszka felszereléséhez kellene kivágni belőle részeket. Sajnos így utólag nehéz hozzá cekászt csinálni, és már ki sem lehet szedni őket sérülés mentesen. Így a falon kellene rajta módosítani úgy, hogy egy colos deszka méretű mélyítést kell az egész épület körül belevágni, ami nem kis meló lenne pengével, vagy valami más dologgal. Az elképzelésem az lenne, hogy egy lézerrel ezt könnyen bele tudnám vágni.

t5kzsyyvh

az orrfuresz nem lenne jo megoldas?

csakyt

Sajnos azért nem, mert elég hosszan e kell u alakú kivágást csinálni. És több helyen. A falon lévő cell-be vízszintesen még beletudnék vágni akár sniccerrel is, de mélyen bent függőlegesen már nem. Vagyis, nem tudok kivágni belőle u alakú kivágást.

000000000

Szia, én pilloanatpákába fogtam rézhuzalt, alakla görbítve, ezzel vágtam ki betűket, felszerelt habrétegbe, kb 20-25 mm mélyen.
Persze, lehet bonyolultabban is.
Építhetsz falra szerelhető gravírozógépet (vagy vásárolhatsz... -nekem most van egy készülőben)
Vagy egy tranformert igénybeveszel, biztos, hogy van lézer fegyvere...  
:)

000000000

Szia, nekem is van egy ugyanolyan kínai gépem, de a styrolhabot nem vágja, hanem csak krátereket olvaszt bele egymásután. Gondolom mert hőszigetelő...
Közben jut eszembe, ott van még dártvéder lézerkardja is, mint alakmegmunkáló szerszám...   :)