Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

6mn7ks4v7

Üdv mindenkinek!

Most kaptam meg az új 2 W-os kék lézert és a hozzá való tápot és vezérlőt.
Egyben a táp, az áramgenerátor, szabályozható lézerteljesítmény, tesztfunkció, táp és lézer kapcsoló.
http://kimi.cellkabel.hu/vezerlo/CAM00419.jpg
Profi munka. Akit érdekel pz87@freemail.hu címen elérheti a készítőt.  

PSoft

Ténylég profin néz ki![#eljen]

A csomagolás/dobozolás is a Zoli munkája,vagy Te voltál az elkövető?
Ha így vetted készen,bedobozolva...mennyit emel ez a szép külső az áron?

Amúgy...sok sikert a használatához!
Csinál vele szép dolgokat,és majd mutasd is meg akár... "kedvcsinálónak" a...leendő lézereseknek!:)
[#wave]

hebo87

Szia!
Én csináltam a dobozolást is és elég sok munka volt vele, amúgy ez így plusz 15000Ft a 2W-os esetén.
Annyit kell tudni, hogy ebbe minden benne van, stabilizált tápegység, áramgenerátor a lézernek, hátul venti hűtés, vezérlő bemenet, ugye elől főkapcsoló, lézer kapcsoló és teljesítmény állító, illetve egy teszt kapcsoló ami leválasztja a vezérlő bemenetet és max. teljesítményre kapcsolja a lézert.

PSoft

Így akkor,Neked jár a dicséret![#eljen]

Köszönöm az infót!
Egy apró észrevétel,vagy inkább csak kérdés...ha megengeded.

A 'főkapcsolót' miért szerelted fordítva?
Van valamilyen oka,hogy fejtetőn van?

hebo87

Köszönöm!
Nincs különösebb oka, nekem valahogy jobban bejön lapos és világítós kapcsolónál, hogy felfelé ki, lefelé be és világít, karos kapcsolónál meg fordítva.

PSoft

Nem értek vele(d) egyet,főleg úgy,hogy a másik meg...'jól' van!:)

De,el kell hogy fogadjam,hiszen...Te vagy a 'gyártó'.
[#wave]

hebo87

Nincs ez kőbevésve, csak itt szabadkezet kaptam és így csináltam, ha valaki megkér, hogy dobozoljak neki is, akkor úgy csinálom ahogy kéri, kapcsolók, szablyzó elhelyezésén is lehet módosítani.

csakyt

Egy ilyen 2W.-os lézerrel mit lehet kezdeni? Egy munkadarabot tudnál mutatni? Lehet érdekelne egy ilyen.
Írj légyszi emailt róla.
cam35@freemail.hu

nv5firipz

Ebben a topicban elég sokan használnak ilyet. Lapozz vissza 2-3 oldalt, ott vannak szép munkák.

Rabb Ferenc

Most már kezdem érteni, hogy honnan a nagy mondás: oltsd föl a villanyt!

Persze csak akkor, ha előtte legyújtottad :))

De az mégiscsak következetlenség, hogy a főkapcsoló és a lézer kapcsolói (egymás mellett) ellentétesen működnek :(  (ezt már anno az Enrgonómia c. tantárgyban is tanították)

hebo87

Istenem, micsoda problémák...
Nehézséget okoz bekapcsolni valamit ha fordítva van a kapcsoló, úgy hogy még feliratozva is van?

6mn7ks4v7

Nem az a lényeg hogy kapcsolod be hanem hogy  
mit tudsz vele kezdeni. Pl. egy ilyet készíteni!http://kimi.cellkabel.hu/CAM00158.jpg" TARGET=_fnew>Meghívó

000000000

[#wink]jött egy esztergályos hozzám felvételre próbamunkát esztergált EAN-on, ellentétes főorsóforgásiránnyal...azt mondta ismeri a gépet...nem értette, miért tépett a felület,,,a kapcsolókar náluk ellentéten müködött...

3z4pi4rei

Szép munka a doboz! Csak én nem tudtam lézerrel készíteni alkatrészt a lézerhez...
Ha minden jól megy, pénteken éjjel összerakom a héten megérkezett/elkészült alkatrészeket is és végre majdnem kész lesz a masina. Majd tolok képet.

xkbv3nx0d

ezzel a 2w-os kék dióda lézerrel, kb milyen sebességgel tudok 2 illetve 3mm-es plexit vágni? ha egyáltalán lehet vele...

ki gyártja őket és mennyiért tudom megvenni?