Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robroy007

szerintem teljesen mindegy milyen lézer az elven nem változtat, hogy hogyan viselkedik

t4fs3a8s

Lehet ,hogy megőrültem!  

csakyt

Tudna-e nekem valaki abban segíteni, hogy ha egy olyan CNC gépet akarok csinálni amivel nyáklapokat lehet lézerrel égetni, milyen teljesítményű lézer fej kell hozzá?

sunraw

Sziasztok!

Ha valaki rendelni szeretne mostanában 2w-os, 445nm-es lézerhez szemüveget, keressen már meg legyen szíves, mert betársulnék én is.

Előre is köszi!

arnoldkiss@hotmail.com

cxmcdtrx

Az általam belinkelt Eagle Pair rendelését én tervezem, de most épp nem kapható náluk. (?)
Ha ráböksz valamelyik lenti linkekre (#5004 h.sz.), akkor sem a survival laseren, sem az ebay-en nincs fent.
Figyelni fogom, és ha van, meg rendelek is, akkor kiírom ide is.
Azért én nem bízom a szemem egy hegesztőszemüvegre, az tuti, de ezt mindenki maga kell, hogy eldöntse.
(Felteszed a hegesztőszemüveget, a pupillád kitágul mert sötét van, a lézer fény viszont úgy megy keresztül a lencsén, mintha ott sem lenne
==> még nagyobb "likon" talál be a lézer a szemedbe... A rossz napszemüvegek pontosan ilyenek. Nem hogy megvédik a szemed az UV sugárzástól, inkább még nagyobb lukon engedik be)

2dbfy8y

cxmcdtrx

2845-ös lehet? 2846-ot nem találtam

cxmcdtrx

Bocs, megvan

2dbfy8y

ja és kb 4ezer volt, ebben nem nagyfoltot lát az ember, hanem szépen látni a kis fókusz pontot.

sunraw

Köszi ezt is, meg a múltkorit is! :)

2dbfy8y

Sikerült akkor minden?
Lesz itt laseres bőven. [#nevetes1]

000000000

Csak épen az adot spektrumot nem engedi át a zöld üveg (lánghegesztü 4...5 sötétségü) ezt müanyag lencsével hiper szuper fémgözölésel tudják csak elérni...
UV ra legjobb zöld üveg megfelelö áteresztő szenyezésel képtelenségböl sem megy át rajta...

MINTAPÉLDAKÉNT IV HEGESZTÉS AMI TÖBB KW UV FÉNY...

000000000

Sziasztok, nem nagyon értem: nem nézünk a lézer fénybe!
A felületet nézzük, ahova vetődik! Onnan mi verődik vissza? Ha nem tükröt gravírozol szemben?? Lézer?
Nem.

sunraw

Alkatrészekre várok (gépelemek), addig pihi van.
Még gégecsövet kellene valahonnan szereznem.

robroy007

Fánál igen jól látszik általában , hogy a fáról vissza vetődik a fény és a fókusz lencse újra vetíti a feluletre

De az biztos hogy a szórt fénye is képes fájdalmat okozni nem csak a direkt

A co lézernek az üveg plexi kellő védelmét ad