Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ott van hogy regisztráció!

wcmwugefi

Szia. Én szinte mindent ebayen veszek. Ez egy korrekt eladó, nyugodtan megveheted tőle. Ingyen szállítja.  A termék Isztambulban van. Szép napot!

bjam28

Sziasztok!

Tettem fel képeket az épülő lézer gépünkről.
http://tux-in-motion.blogspot.hu/p/technical-specifications-1200mm-x.html" TARGET=_fnew>Itt lehet megtekinteni a részleteket.

További szép, behavazott estét!

smalla

Service Unavailable
Error 503

hmm

PSoft

Megtekintettem,és...

Tetszik,...nagyon tetszik!
[#eljen][#worship]

smalla

ezek szerint csak nekem nem megy?

robokacsa

frankó masina, egyszer talán az enyém is hasonló lesz.

w0hgtwf3w

Ez bíz igényes szép munka

motion

Bizony-bizony szép munka.
Na de mennyivel jobban nézne ki ez a burkolat az enyémen [#smile]

c2nsu773m

Na azt ne mond hogy ez az első ilyen gép amit építettél!?
Nagyon jó lett, kíváncsi leszek hogy a DCszervók hogyan fognak viselkedni ,sajnos nekem nem váltak be a szervók....

motion

Sajnos csatlakoznom kell Tamáshoz szervó téren.

bjam28

Szia Tamás!

Nem az első CNC gépünk, készült már több marógép is, de ez az első lézer.  

A DC szervóknak a dinamika miatt szavaztunk elsőbbséget. Úgy van kialakítva a motor felfogatás, hogy a Nema23-as léptető is passzol rá. Ha nem jutunk dülőre a szervókkal, pár óra alatt átszerelhető léptetősre.

Az X tengelyen már mozgatjuk a fejet, ma jönnek a további beállítások.

c2nsu773m

Még pár észrevétel:
A membrános légpumpa rázni fogja a vázat.
A lézertáphoz és a számitógép elé tegyél be zavarszűrőket.
Kezdgyél el gyűjteni léptető motorokra.[#smile]
A műanyag elszívócsöveket kerüld , tűzveszélyesek.

besirkyjh

Szia  

Nagyon tetszik a masina , most kezdtem én is foglakozni a gondolattal hogy épitek magamnak egy hasonlot , egyenlöre hely hiányban szenvedek .

A dinamikának kicsit ellentmond a hosszu szij és az acél kocsi ( még mielött valaki  : sebesség és dinamika együtt ) .A nagy sebességű dinamikus mozgásra találták ki a görgös lineket ( Isel, Hepco stb ) , igy is müködni fog de a szervos hajtásod töredékét fogod tudni kihasználni .Nem értsd félre , látom a tapasztalatot a rutint de a lézer mást kiván optimálisan .
Eddig amikkel találkoztam az vagy picike acél linek voltak vagy görgös kvitelüek .
Nagyon kiváncsi vagyok a végeredményre , jo kis gépnek néz ki .

besirkyjh

Még valami : amit irtam a hobbi kategoriára vonatkozik nem a több Kw-os gépekre !

Mert hogy mindig van valaki aki látott már olyat hogy ..... :))