Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

sh0kx0c7

Benéztem a neveket, természetesen "koko"-nak szólt az utolsó sor. Bocsánat.

000000000

Ráse ráncs...
Írj ha odajutsz mert ritkán olvasom a fórumot...
(pont a viták miatt)
Megjegyzem hogy a co2 és a dióda nem csak az árában más,,van amire egyik van amire másik jó.

000000000

Az adok veszekben hírdettek egy 5w -osat de semmi reakció a hirdető felől, pedig itt és levélben is értesítettem...

sh0kx0c7

Ilyen eredmény elérhető egy 5W-os diódával?

http://www.getusb.info/wp-content/uploads/2008/10/100908b.jpg" border=0>

000000000

Szabó Zoltán

Ha nem kell nagyon mélynek lennie csak szépnek akkor a 2-3w os kék lézer is tud ilyen minőséget. Nekem az van.

sh0kx0c7

Ez relatív. Mi a maximális mélység a Te kék lézereddel például a jobboldalihoz hasonló anyagon(nem balsa...)?

000000000

Nem tudom milyen, lehet az a 2-3 wattos lézer, ami egy menetben elfogadható idő alatt kicsapja a fából azt a 2 milliméter mélységet, ilyen kontúrosan. Amint az a barnán látszik.
Szívesen látnék ilyet működés közben.  

Szerintem biztosan 10 Watt felett van, amivel készült.

sh0kx0c7

2mm biztosan nincs a mélysége.

Egyelőre nem találtam összefoglalót a lézerek hullámhosszáról és a megmunkált anyagokról. Alap tudnivalók érdekelnek. Ha netán van egy link a könyvjelzők közt valakinek, szívesen várom.

Egyébként az a komplett modul amivel szemezek az e-bay-en, infra, 5W.

000000000

Szia, milyen paraméterekkel vagy milyen körvonalrajzzal gravirozol él világitós plexire?

svejk

Vége már a kórházi "névtáblázásnak"?

000000000

Szia, igen. Húzós volt. Ráadásul a rengeteg "ipari tanuló". Mondtam nekik, mielőtt dokik lesznek ki kell próbálniuk a beavatkozásokat amit utána rajtunk végeznek!!!
 Valóban tőlem erednek a "névtáblák"...

sh0kx0c7

A lézer török gyártóját kérdeztem, hogy melyik terméküket javasolja a lenti feladatra.  

A válasza az volt, hogy válasszam a 445nm 1.4w vagy 445nm 1.55w-os lézer modult, és oldjam meg jól az elszívást, hogy elérjem a megfelelő mélységet.

Meglepődtem, mert árulnak ők 20 000mW-os egységet is, az 5000mW-os infra mellett, mégis a jóval olcsóbb megoldást ajánlotta.

000000000

Jó, legyen hozzá szerencséd.  
Azt tudom, hogy az egy watt csak a felületet barnítja, szépen, lassan.  

Egy wattal sokon játszanak itt. Nekem is van rég óta, Egy dobozba hallgat vagy 4 éve. Mert munkára nem alkalmas.  

Nekem CO2  40 watt van. Ha, mélységet akarok, tűrhető sebességgel. Bizony rá kell húzni a teljesítményt.  

Kíváncsian várom, az eredményed, tapasztalatod. Meg mások is.

Béni

Én láttam Szabó Zoli lézerét munka közben, meg amiket csinált vele. Tökéletesen tudja azt a minőséget, amit a képen látni. (#4271)
Mellesleg nem kell rá fél napot várni, hogy elkészüljön vele. :)