Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

NickE

Azt tudja valaki, hogy a 808nm ill. 980nm hullámhosszú lézer mit csinál az átlátszó fóliával? Vágja, vagy csak átvilágít rajta, mint a látható tartományba eső fény?

Azt tudom, hogy a 355nm (ultraibolya) vágja és a 10600nm (infravörös) is vágja, illetve utóbbi inkább égeti, ez a baj...

Szedlay Pál

Lenne egy kérdésem hozzátok.
Ha van egy kör keresztmetszetű átmérő: 2mm vörös színű pointer lézersugár. Ezt szeretném 0,005-0,1mm átmérőjűre szűkíteni úgy, hogy a lencsétől 40mm-re legyen a legkisebb átmérő. Milyen típusú, gondolok itt az anyagára üveg, műanyag lencse, illetve ehhez hány dioptriás vagy milyen gyújtó távolságú lencse kell.

2vkx6unz

Van üveg illetve PC lencse. Az üveg jobb minőségű. Tőled nem messze van egy jó cég ahol segítenek...  
A pointerben már benne van a kollimátor lencse elvileg azzal is tudnod kell fókuszálni. Egyébként a diód lézerekre pont nem jellemző, hogy kerek pontot adnak a felépítésből eredően.

http://www.roithner-laser.com/" TARGET=_fnew>laser

Szedlay Pál

Írd meg légy szíves e-mailben hol van az a cég és mi a neve. Köszi

rbbhbyvfs

40mm-es fókuszpotú kell hozzá.

2vkx6unz

Írtam. Egyébként a Roithner  Laserről van szó Bécsben.

Szalai György

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/SzedlaiP1.jpg" TARGET=_fnew>Játszásra egy ilyet tudok juttatni, ha beéred vele.
Kékes bevonatú polikarbonát lencse, átmérő 7mm, gyújtótávolság 15mm, DVD olvasó lézerében dolgozott.

PSoft

Ha kísérletezni akarsz...

Én is tudok küldeni pár lencsét,lencserendszert.
Van köztük a Szalai koléga által ajánlott fajta is,és vannak scannerekből,fénymásolókból kitermelt,polikarbonát,üveg,bevonatos,nem bevonatos...stb.

Szedlay Pál

György és Béla!

Köszönöm a felajánlásokat élni fogok a lehetőséggel.
Van egy Blum Novotest vevőm, de adóm nincs hozzá.
Ezt szeretném megoldani ezért keresek ilyen fókuszált lézer lehetőséget. Sima pointerrel is működik csak akkor nagyon korlátozva van a szerszám átmérő ezért kellene fókuszálni. A dvd olvasókban kb. 1,7mikronra van fókuszálva. Ez több mint elég. Ma jó napot szereztetek nekem, játszhatok egy kicsit.

Szedlay Pál

Köszönöm, ez az. De nekem a legnagyobb átmérő 4mm.
Majd meglátom mekkora lesz a fókusz. Kicsit játszani, tanulni jó lesz.

sh0kx0c7

agri: nincs róla több infóm.

Haladok a dolgokkal, megérkezett a diódám, most várom a driver-t, aztán teszt.

Hétvégén csináltam egy befogót hozzá:
http://maha.hu/befogo.jpg" border=0>

Most az Artcam post processorral szenvedek, hogy   e1p1-el vezérelhessem a lézert. Van valakinek tapasztalata vele? Ti milyen szoftvert használtok?

000000000

Sziasztok. Erdeklodnek  hogy ti milyen szinten foglalkoztok lezerekkel? Es mire hasznaljatok? Ti keszitetek mindent? Regi almom egy minimum 1w os lezer,de legalanbb olyan teljesitmenyu amivel mar faba ,vagy muanyagba gravirozhato.laikus vok,de pl a youtube on nagyon jo cuccokat latni,de nem a fekete lufi pukkasztasra gondolok! Mennyibe kerulhet egy ilyen lezer? Koszonom.

2nbj3n5m

kiváncs leszek az eredményre.