Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok, a habosított PVC-ben miből van s hab?
Ha lézerrel vágom, milyen gőz/gáz keletkezik, vághatom?

bjam28

PVC vágásakor mérgező és maró klórgáz keletkezik ami káros az egészségre és maró hatású a gépre nézve is.
PVC-t NEM szabad vágni lézerrel.  

000000000

ok, köszönöm. Pedig szép a vágott felület, bíztam benne hogy a habosított nem ártalmas... nagyon... :) de nem jött be.
Bár a plexilapot a védőfóliáival vágjátok, az is PVC...   :(

t5kzsyyvh

ha jol tudom a plexi az nem pvc, hanem polimetil-metakrilat.

000000000

igen, de hogy ne legyen "karcos" mindkét oldalán van egy egyszerhasználatos "szűzhártya", védőfólia PVC-ből

ebalint

A "szűzhártya" inkánn PE/polietilén lesz. Ebből nem igen szabadul föl maró anyag.

De szerintem megfelelő elszívással védhető a gép a PVC lézerrel történő vágásakor is.

000000000

Igen, igazad van, PE...  
a fémeket eszi a rozsda (rugók) de a tükröket sajnálnám, valami sósavfélétől

54ip3ywec

Urak! Sárgaréz lemezt lehet vágni lézerrel?
Szép felület a lényeg,és elég bonyolúlt a forma. kb 1 négyzetméteres méretekkel. Budához közel,ha vállalja valaki.

besirkyjh

Szia

Nekem a rrousdamentessel van tapasztalatom.

Valamivel masszívabb anyag szerintem a rozsdamentes lemez .Azt probáltam lézerrel de mindig volt egy kis elszinezödés benne .A végén a vizzel vágás lett a nyerö .A sárgaréznél nem tudom hogy mennyire kel ehhez alátámasztani az anyagot .

3vv2btrhv

http://cdn.3dprintingindustry.com/wp-content/uploads/2014/03/additively-process.jpg" border=0>
Igy kellene alkalmazni , de tükör nélkül .

3d730xvev

Üdv!

Kérdésem hogy 808nm 5W-os infralézer fókuszálására lehet használni régi fényképezőből kiszerelt lencsét?

xfg6v697j

Én 3W-os esetén azt használtam.

3d730xvev

És mik a tapasztalatok vele?

xfg6v697j

Egészen jól lehetett használni.
Viszont két,vagy három lencsét kellett sorbarakni,de mind kitermelhető volt egyetlen fényképező gépből.
Sajnos már kiégett a lézerdiódám.

3d730xvev

köszönöm a választ!
Ami nekem van az eleve egybe van több lencse cakompakk levettem a fényképezőről