Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!
Azt szeretném megtudni,hogy ha szétszedek egy dvd írót kiszedem belőle a lézer diódát akkor tudok vele vágni dekor fóliát?vagy az kevés hozzá?
És kell-e valami külön elektronika hozzá,mert anyagilag nem tudok rá sokat áldozni.

PSoft

Hát...

Ha elég élesre köszörülöd a dióda talpán azt a kis karikát,...talán.:))

000000000

Üdv!
Lézervágóhoz minőségi lencsék eladók nagyon kedvező áron.
tamas14@vipmail.hu

000000000

Lehetőleg, gyémánt koronggal, hogy jó  éle legyen:))

000000000

Várjuk a részletezést is.

Így, csak, amolyan "kóbor" odavetés az írásod.

000000000

A DVD íróban max. 400 mW a lézerdióda, ezzel max. pontot vonalat tudsz égetni papírlapra, esetleg fa felületre, optimális esetben, ha jól megoldod a hűtését.
Ha gravírozni akarsz, akkor minimum 10W, ha vágni is, akkor 30-40W a belépő szint.
De szerintem nem a lézer lesz a döntő tétel a géped végösszegében. Táp, vezérlés, asztal, mozgató mechanika, motorok, szoftverek, stb.

000000000

Van már egy cnc maróm,csak megfordult a fejemben,hogy csinálok hozzá egy lézert hogy tudjak fóliát vágni,de akkor elvetem ezt az ötletet.

PSoft

Milyen vastag,és milyen színű az a fólia,amit vágni akarsz?

000000000

Még nem mértem,dekorfólia.

000000000

akkor az kb. 80g/m2

z4ejygu7v

Fórumtársak!
Valaki nem üzletel 60W körül yag lézerrel?

yen7y9ch

Házi építésű YAG lézert nem lehet összehozni 1misi körüli költségvetésből?

000000000

Nem létfontóságú csak gondoltam rá hátha működne.
Az a baj,hogy plotterkést nem tudok felrakni mert egy felső maró a motor és azt nem tudom fokba állítani,de viszont amit küldtél linket az egész jó.

000000000

...nem is kell fokba állítani, és késtartóval egybe kell felszerelni, teljesen merőlegesen a vágandó felületre...  
Olvass utána és néz szét a plotter topikban.