Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Üdv mindenki!
Szükségem volna lézervágó géphez programokra, elsősorban ncp formátumban.
Érdekelnek modellek, makettek, dísztárgyak stb.
A segítséget nagyon megköszönném.
tamas14@vipmail.hu

000000000

Valamint tudok 5" illetve 7,5" lencséket újat és kevésbé használtat egyaránt jó áron!

yen7y9ch

Ha nagyon vékony vágási vonalat szeretnék elérni, segít az, ha lecserélem a ZnSe lencsét GaAs-re? Azt olvastam, azok jobb minőségűek és precízebben megmunkáltak.

yen7y9ch

Jelenleg egyébként 0,2-0,3mm között van.

horcsab

Van kishazánkban forgalmazó. Mi is nálluk vesszük a fiber lézereket. Nem olcsó, de hosszú távon olcsóbb mint a Co2.

c2nsu773m

Most milyen lencsét hasnálsz?

yen7y9ch

ZnSe, kínai.

c2nsu773m

Azt mindjárt gondoltam , de mik az adatai?

yen7y9ch

18mm átmérő és FL=50,8mm

000000000

Lelkes kezdőként lenne pár amatőr kérdésem. Papír,klingerit vágásához szeretnék a közeljövőben egy gépet csinálni. (motorkerékpár tömítések vágásához)

Maga a mechanikára egy régi plottere gondoltunk,ezt lehet kapni viszonlag olcsón. Ez a része életképes? Illetve milyen szoftverrel szokták a munkadarabokat megtervezni? Első elgondolásom erről az AutoCAD volt,abban van plotter vezérlő is.

PSoft

Hogy is van ez,a lézernél?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IeGD-lMahmg" TARGET=_fnew>4x1W=4W?

c2nsu773m

Kissebb fokusztávolságú lencsénél vékonyodik a vágás szélessége, de rövidűl a fókuszponti párhuzamosság , de koncentráltabb a nyaláb!

NickE

Van egy eladó ZnSe fókuszlencsém, D=12mm, FL=50,8mm, teljesen új, egyszer sem volt használva. 5500Ft

c2nsu773m

yen7y9ch

1mm átmérőjű alumínium lemezt kellene vágni, viszont többféle sokszor bonyolult alakzatot, nagyon kis darabok, nem egyszerű maróval megoldani, problémás a befogatása, stb...

40W CO2 lézerrel érdemes próbálkozni vagy felejtsem el? Tudom, hogy fémekhez más lézer kellene, de ez van.
400W CO2 lézert láttam már neten, ami jól vitte, de olvastam, hogy ehhez speciális fej is kell, ami megvédi a fejet a tükröződésből eredő problémáktól.

Nem tudom, hogy ilyen kis teljesítménynél tud kárt tenni a tükröződés a fejben, lencsében? Lassúság nem probléma, de azért minimum kb. 1cm/perc sebesség jó volna.

Valaki próbált már vékony alulemezt vágni lézerrel?