Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Nyugodtan elfelejtheted a lézered, még 1 tizedesnél is.

2nbj3n5m

Közepes fordulattal,kis előtolással és vákum asztallal nem próbáltad?Persze hűteni is kell.

yen7y9ch

Csak egy kis hobbi maróm van. Azért akartam lézerrel csinálni,  mert apró 2-3-4cm oldalhosszú rögzítő alkatrészek lesznek ezek, van raja furat, stb... Szóval sok pöcsölés ezt egy kis maróval ennyi apró vacakot kivágni, sok befogatás, szerszámcsere...

c2nsu773m

Felejtős!!!

mxjj54gxi

Sziasztok urak!

Egy ismerősöm kínlódik lézervágósokkal, gondoltam esetleg megkérdezem itt...
Szóval az lenne a feladat, hogy egy már mintásra megmart munkadarabból kellene kivágni lézerrel az alkatrészeket.
Emiatt pontosan pozicionálni kellene a munkadarabot a lézerhez.
Elvitte több helyre, egy helyen vállalták, majd összekaszabolták a géppel a cuccot, így mehetett a kukába jó sok, addig kifizetett pénzzel együtt.
Rozsdamentes.

Tényleg ekkora macera ez?
Nincs itt valaki, aki Budapesten vagy környékén rendesen megcsinálná neki?

mxjj54gxi

Ilyen lett a dolog:
http://www.flickr.com/photos/keptaram/11425175355/" TARGET=_fnew>hibás vágás

Béni

Tudom, nem ez a kérdés, de talán a technológia sorrendben is lehet hiba ...

A lézerrel lehet jelölni is. (Kicsit kapirgálja a felületet csak.)
Érdemes a vágás előtt így körberajzolni.

robokacsa

nekem csak annyi ötletem lenne a dologhoz, hogy pár szem pozícionáló furatot célszerű lenne elhelyezni, már a gravírozáskor is, és ahoz lehetne a lézert beállítani.?

ggdr57dg

Mit ne mondjak, épp most elmélkedtem a nyák gyártós topicban az utólagos pozicionálásról. Mondjuk otthon egyáltalán nem macera egy valamilyen pozicionáló jellel ellátott, kimaratott nyák lemez beállítása fúráshoz.
Ha jól értem a problémát (és látom a képet) a dolog teljesen analóg. Az most teljesen mindegy, hogy el is van fordítva, vagy valamelyik (x,y) irányba  van csak eltolva a munkadarab.
De - ahogy robokacsa is írja - kell a kályha, ahonnan el lehet indulni. Vagyis valamilyen jel, furat, ami vezet.

000000000

Sziasztok, video kamera plugin van a Mach3hoz, írjatok egy alakfelimerő szoftvert, és bárhogy bármi kerül alá, keresse ki a furatokat

mxjj54gxi

Jelnek nem elég a munkadarab körvonala?
Merthogy ahhoz pontosan  tudott méretekben illeszkedtek a gravírozások, és ezt az infót át is adta a srác.
Sőt, még azt is mondta, hogy neki annyira megéri a feladat végrehajtása, hogy akár egy darab fémanyagból a vágósok ki is vághatják ott prompt a gépen a munkadarab befoglaló kalodáját, kifizeti azt is, és akkor a saját maguk által vágott üregbe lehet bepasszítani ezt a nyers darabot.
De ez is kevés volt.
És alig talált valakit, aki végül elvállalta, de az meg elszúrta.

ggdr57dg

Ezt nem tudom megmondani. Akár jó is lehet, meg kell találni a megoldás mikéntjét. Nekem nyák esetén két pont elég, de azok helye ismert a munkadarab x0,y0-hoz képest. Általában az egyik pont maga az x0,y0 de ez nem kötelező.

ANTAL GÁBOR

Nekem  (Miskolcon ) van egy lelkiismeretes ( profi) lézeres barátom.  A kalodás módszert szoktuk alkalmazni . Semmi gond nincs vele. Persze az offszetre oda kell figyelni mert a kaloda a vágási réssel nagyobb lesz.( és lötyög benne a darab )    De ha valaki odafigyel......

mxjj54gxi

Köszönöm, ezt megjegyzem, és el is mondom neki, hátha valahogy le tudja oda juttatni az anyagot.
Végülis postázni is lehet talán.

000000000

Szia, mi az, hogy le? Biztos vagy benne, hogy Te vagy "oda"fent???