Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

motion

Köszi a tanácsokat.
Most egyenlőre megépítem az eredeti elképzelésem szerint. Azaz 25l víz, radiátor ventikkel, meg a kisebbik szivattyú.  
Ha Danibának elég az 5 liter "pucéron", akkor nekem is jó lesz...

Majd szerelek fel egy üzemóra számlálót és megmérem, hogy így mennyit megy egy 40W-os cső. :-)))  
Végül is lehetne ezt (is) fokozni a végtelenségig, de kérdés, hogy megéri e.

PSoft

Teljes mértékben igazad van.:)
Nem segíti a hőleadást!
Rosszabb a hővezetése/hőleadó képessége a víznek az etilénglikol miatt.:(

Mindezek ellenére,ha nézted/láttad,nálam(nálunk)is fagyállós víz kering a csövekben.

De,...csak a téli fagyveszély miatt.:)

PSoft

Nálunk,adott volt a kiszuperált(esztétikai hibák miatt)ásványvizes automata.
Így jött az ötlet,és a megvalósulás.:)

Az üzemóra számláló a csőre,jó ötlet.
Mindenképp érdemes,már csak a miheztartás végett is.
De,a holtidőt ne számold,csak a cső tényleges óráit.:)

A 25liter vízzel biztos hogy elleszel,pláne ha még bent lesz a fújt hőcserélő is.
Egy nyomáskapcsolót mindenképp tervezz be a vízrendszerbe!
Fogja meg a csövet,ha valamiért kimarad a keringtetés,akár szivattyúhiba,akár esetleges dugulás/csőmegtörés miatt!
Mindemellett,egy vizuális hőmérő beépítése is megnyugtató lehet,elég rá egy pillantás,és látod a vízhőfokot.

Megéri/neméri,....
Ha csak a cső árát nézed,pld.egy párszáz forintos mosógép nyomáskapcsoló biztos,hogy megéri.
Már láttam a hűtőszivattyú bekapcsolás "elfelejtése" miatt darabokra tört 100W-os csövet.:(
Ott,pld.nem volt beépítve nyomáskapcsoló(sem).

000000000

Hello!

Nekem is van egy ilyen "automatám".
Itt a hideg víz nem csak egy kis tartályban képződik? Gondolok itt arra, hogy keringtetés közben előbb-utóbb elfogy...

A víz sima csapvíz, vagy desztillált esetleg valamilyen kezelt víz (algásodás vízkő képződés...)?

Üdv!

motion

Ez most komoly?  
Egy több 100ezres gyári vezérlőnél nem lehet személyre szabni ilyen alap beállításokat?
Amit láttam itt Debrecenben épített gépet, úgy rémlik, hogy annál sem voltak egyformák a felbontások. Ránézésre szép kört vágott, de tolómérővel nem mértem meg...

motion

Nézegettem a LaserCut user manualt, és ott a "Worktable" menüben külön lehet állítani az x és y tengelyek paramétereit.
Illetve írja is, hogy "egy impulzusra mennyit mozduljon a fej".

c2nsu773m

Sajnos a gyakorlatban mégsem úgy működik....
Én is különböző áttételt csináltam elsőre és igen meglepődtem, bár nekem igen nagy különbség volt. (X szíjhajtás Y golyósorsó)

xkbv3nx0d

ha van valakinek eladó 60w körüli csöve tápja jelezze!

destroyer

Sziasztok!

Nincs valakinek MPC03LV vagy LH vezérője?

A PDF 12. oldalán vannak a vezérlő bekötési pontjai, na most nincs rajta jelölve a "Blow" vagyis a levegő fújás, így nem tudom bekötni.  
valószínüleg valamelyik üresen hagyott "kábel" lesz. (próbáltam 1-2t, de nem szeretnék ellőni benne semmit)
Ha esetleg valaki tudja kérem jelezze. Köszönöm.

http://www.leetro.com/english/down/MPC03LV_LH%20User%20Manual.pdf" TARGET=_fnew>pdf

xkbv3nx0d

Érdeklődnék, hogy a co2 lezérnek, mint sugárnak van-e valami maximális hossza... igazából a gépméret amit szeretnék kb 700x1100mm, ebből adódóan kb 1800mm lenne a maximális sugárhossz, mrert a csövet fixre tervezném, nem akarom utaztatni. 80W co lézer...

vagy létezik-e valami többszöröző amit be kell iktatni (látható fényű lézereknél van ilyen beamexpander)

NickE

40-50W lézerrel kb. milyen átmérőjű plexit lehet vágni?

xkbv3nx0d

szerintem nem csak a teljesítménytől függ a vastagság... a lencse is számít, ha meg vastagat akarsz vágni max baromi lassú lesz az alacsony teljesítmény miatt.

NickE

Megnéztem, 2-3mm vastag plexit kellene vágni. Azt gondolom, jól kellene vinnie.

xkbv3nx0d

NickE

Nagyon kezdő vagyok, sőt még az sem :)
Plexit honnan érdemes beszerezni? Nekem Miskolc esetleg Nyíregyháza volna közel vagy ha futár elhozza, az is jó. Egyelőre nagyjából 30-50cm körüli méret is elég, de gondolom, nagyobb táblában olcsóbb.