Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

xkbv3nx0d

írtam mailt!

xkbv3nx0d

Ha esetleg érdekel valakit Co2 lézer cső+táp 100W minsőgibb (nem az legócóbb kínai, de persze valószínűleg van köze hozzájuk) találtam európai forrásban... rövidebb cső 1400mm hossz 100W (kínai ócó 1600mm a 80w-os) és >5000 óra az élettartam...  

részletekért írjatok emailt!

NickE

Az öntött plexi táblát mivel szoktátok darabolni, ha egyben nem fér a gép alá? Fűrész?

Továbbra is érdekel kb. 2nm 2-3mm vastag plexi beszerzési forrás. Később várhatóan több kell.

z2a2u8wf

Üdv
Nyíregyházán a Plextex-nél lehet kapni asszem a 3-as 7500+áfa/m2
5-ös 14000+áfa/m2

NickE

PSoft

Régi,de bevált módszer a síkplexi darabolására,5-6mm-es vastagságig:

Vonalzó mellett,rajztűvel többször "meghúzod",megkarcolod.
Majd pld.asztallap élénél ellenléccel leszorítva,a karcolásnál egyszerűen eltöröd.

000000000

Sziasztok, új vagyok itt a fórumon, s bár érdekes, de engem is Török Tamásnak hívnak.Látom már vannak itt ezzel a névvel.Szóval a segítségeteket szeretném kérni a következőben.Van egy gyári redsail 50w os lézergravírozó-vágó gépem, amiben már másodjára nyírom ki a csövet, mert bealgásodott a hűtővíz, s eldugult a gumicső, majd a forró csőre hirtelen beáramlott a hideg víz és vége.Viszont most sehol sem találok emberi áron 50w os csövet, csak mindenütt 40w osat.Szerintetek nagy a különbség, illetve az 50w os gép tápja egyáltalán jó a 40w os csőhöz?Esetleg valakit érdekel a törött cső?

c2nsu773m

Elmegy még vele!
Miért nem öntesz a vízbe hipót vagy fagyállót!

000000000

Válas #3227-re: Szia, én nagyobb (több kw-os) CO2-es lézerekkel foglalkozom, azokról tudok beszélni, de gondolom az elv ugyanaz...  
Szóval, nincs maximális hossz, viszont a lézer sugár nem teljesen párhuzamos, hanem valamilyen szinten kúpos, ezért a rövid és a hosszú sugárút közt a lézer átmérője kisebb vagy nagyobb lesz. Ami azt fogja eredményezni, hogy a fókuszod mászkálni fog. Ezt általában adaptív tükrökkel szokták kompenzálni.
Szerintem próbáld ki simán és ha lesznek a gép bizonyos pontjain vágási problémáid akkor érdemes ezen gondolkodni, de ha a gépben van elég tartalék, ez nem lesz gond.

000000000

Pont fagyállót öntöttem bele, ezért nem is nézegettem, s mégis úgy besűrűsödött, mint valami mocsár.Hihetetlen.mondjuk nem tiszta fagyálló hanem kb 10 liter vízhez 2 liter fagyálló.Egyébként a legbelső vékony üvegcső repedt meg, olyan 1cm szélességben.Abban vákum van vagy co2? nem lehet megjavítani valahogy?Valami jó kis elérhető programot nem tudtok ajánlani hozzá, mert ez a lasercut, vagy másnéven easycut elég gagyi.

c2nsu773m

A cső kuka!

A program csak vezérlővel együtt cserélhető kb 200-250ezer!

(magammal beszélgetek)[#idiota]

NickE

Sima csapvizet használtok?
Desztilált víz nem jobb?
Fagyálló? Egyelőre nincs igazán fagyveszély, főleg műhelyben. Van valami egyéb oka is a fagyálló használatának?

000000000

Van kocsid?
Ősszel, tavasszal cserélgeted a fagyállót, vízre, és fordítva?

A fagyállót, desztillált vizel, kell hígítani, ha nem előre kevert.  
Egyébként nem fontos. De, bentre elég a mínusz 20-25 fokot álló is.  
A jó fagyálló keverék, nem algásodik.
De, lehet kapni algaölőt is, úszómedencés boltokban, De, pl. a „madaras” és más nagyobb áruházakban is van. Literes kiszerelésben. A fél fórumnak elég:))  
Egyébként ha víz, akkor desztillált.  

000000000

A csövet elfogadnám ajándékba.

000000000

Ha valaki tud 40 vagy 50 w csövet olcsón az szóljon.De az is akinek kell 40w os pár napon belül.Mert ha nem találok, akkor rendelek ebayről, viszont gazdaságosabb lenne többet rendelni, mert 27.000 ért mérik Angliában a csövet, de 27.000 a szállítás is.2-3 db nál már tök jó lenne.