Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

zamek

Küldtem emailt

c2nsu773m

Még nem , tartogatom , mert sutyiba csinálok egy másik lézer mechanikát és abba szánom!
A tükörtartókat már biztos jól átjárta a műhelyszag!
És te a lencsét próbáltad?

PSoft

Még,a lencse is "talonban" van.:)
Kell neki "befogót" gyártanom.:(

Valóban,a tükörtartóid már jól bevették a műhelyszagot.:)
Rövidesen küldeni fogom őket.[#wave]

PSoft

Tervezek "gyártani" kisebb formátumú,"esztétikusabb" tükörtartókat is,akár az átm. 20mm-es tükrökhöz is.

Majd,mutatok képeket, ha realizálódik a forma.:))

yen7y9ch

A cső és táp kábelét össze szeretném toldani. Ezt hogy szokás leszigetelni? Elég, ha jó vastagon körbetekerem szigszalaggal, esetleg a kritikus szakaszra ráhúzok egy bergmann csövet? Nem szeretném, ha a 20kV átütne.

svejk

A forrasztásnál jól körbekened FBS-sel ráhúzol egy zsugorcsövet, majd ha megköt akkor rámelegíted.

robokacsa

a csőre csatlakoztatásra nincs valami jó ötlet?, mert ha jól tudom az nem forrasztható.

xkbv3nx0d

milyen fajta csöved van attól is függ... ha mert ha csak egy darab madzag van livezetve az üvegből akkor az nehézkes és nagyon óvatosan mert könnyen törhet...

vagy a normálisabb fajta ahol csak egy sarut bedugsz a csavar alá és meghúzod... mondjuk ahhoz meg van védőkupak is szigetelni...

xkbv3nx0d

HDD lemezből készült tükröket próbálta már valaki? Elvileg elég jól működnek...

robokacsa

ez olyasmi mint a képcső kivezetése(nem a nagyfesz) kiáll egy darab kb nincs 1 mm vastag 10mm hosszú egy eres kivezetés.
nem vizsgáltam még lehet e forrasztani, de tv-s múltamból kapásból kizártam a forrasztást, lehet érdemes lenne megpróbálni??

bjam28

Gyorsteszt volt, az működött, üzemszerűen használatról itthon még nem tudok. Külföldön sok jó tapasztalat van vele. Könnyen tisztítható, gyakorlatilag nem használódik el és occó..

xkbv3nx0d

nemtom azt a fajtát nem ismerem annyira, csak annyit tudok hogy roppant óvatosan.... van aki szorítós toldóval szokta bekötni, van aki csavaros sorkapoccsal,,,, mondjuk forrasztottat még nem láttam

yen7y9ch

Ez egy 40W cső. Jön belőle egy kábel, amit szerintem a gyártó illesztett rá, rá van húzva szilikonos gumi, nem nagyon akarom azt lebontani. Úgy gondoltam, hogy inkább a csőből és a tápból jövő kábelt hoznom össze. Nem jó ötlet?

PSoft

Próbáltam,próbáltuk.

A gyakorlatban is jól működnek,nem csak elvileg.:))

zamek

Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek  
egy felesleges lézer vezérlője.
Valamilyen.