Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

A gagyi összefoglaló neve: KÍNAI. Ennyi.

Amíg embereknek jobban megéri 1 egység árat kifizetni hazai gyártású 3 egységes helyett, majd 1 év alatt még 4 darabot rendelni, mert megdöglött, és a hazai 4-5 éves időtartama és szervízellátottsága "drága" addig ne várjunk mást. Ez a Kínai piacgazdaság.

Megrendelőmmel egy munkában nem tudom megértetni, hogy ne kínában gondolkodjon. Berendelt úgy 10 darab csatlakozót, kábellel szerelve, ebből 1 darabot eleve szét kellett szedni, mert rosszul volt szerelve, kettőt megnéztem, mindegyikben volt hibás, leszakadt forrasztás. Inkább kiszállok a buliból, kínlódjon vele más.

000000000

Milyen hazai ?
Magyarország ipara megszűnt !
Maximum magyar kútfőből kipattant valamit veszel kínában legyártva, importálva 3-4x áron hazai doboz kereskedőtől !

frob

Ha mindig sercegő hangot adott esetlegesen érdemes átnézni a vezetékezést ami a csőhöz megy, elsőre talán kibontani úgy hogy lógjon a levegőben, lehetőleg semmihez sem hozzáérve.

Lehet egyszerűen valahol kidörzsölődött , végül is amikor a fej mozog, van elég rezonancia ahhoz hogy ilyen előforduljon

frob

doil

Hy :) egész türhető az ár ha ez a baja akkor zsír :) a zsirda új k40  is serceg néha :(

nv5firipz

Nekem ilyen hangot a hűtőfolyadék miatt adott. Amikor rákezdett a fütyülő hangra akkor nem vágta át a lemezt.
Nagyon kevés fagyálló volt benne és már akkor is csinálta.

Lecseréltem sima ioncserélt vízre és semmi baja azóta.

doil

Szia :) még nem volt időm megnézni , igen részben ugy van pl ha elfelejted a hűtést bekapcsolni akkor vágás közben ahogy melegszik a cső egyre magasabb hangot ad és gyengül a vágás is , de ezek nekem alapból hangot adnak és a haveromé is aki most vette

vjanos

De milyen folyadékkal használtad?

doil

ioncserélt víz , télen fagyállóval :) víz csere után is ugyan az , vagy ezek alapból adják ezt a hangot ? vagy totál csendbe kéne lennie a nagyfesznek ?

PSoft

"...pl ha elfelejted a hűtést bekapcsolni akkor vágás közben..."

Az kizárt!!!

Meg kell akadályozni, hogy a cső hűtés/vízáramlás nélkül üzemelhessen.
Akár vágás, akár "csak" kisebb teljesítmény igényű gravírozás is a feladat.
Láttam, kb. 3 perc alatt darabjaira hulló 100W-os csövet.
Mert a gazdi "elfelejtette" a szivattyút bekapcsolni.
Kontroll nélkül, NE menjen a cső semennyit.
Ha cserélni kell...nem olcsó mulatság.

doil

:) így van hűtés nélkül soha !!! nézegettem jutyukon videókat a k40 esről jó sokat és csak két videón van sercegő hangja az egyik amit belinkeltem a másik plexi vágáskor bár az rendesen vág olyankor is , gondolom a plexinek is lehet hangja mikor vágja :)

PSoft

Más a "sercegő" hang, ha a cső felől jön,és megint más, ha a fókuszpont felől.
Az utóbbi, jó,és kívánatos, míg az előbbi, egyáltalán nem.

doil

O ha tudom hogy ez füstgépnek is jó :)
https://www.youtube.com/watch?v=h-XX9AeHyGg

morvfer7

a plexinek semmi hangja nincs.  :)
Osztom Béla véleményét,  soha nem szabad szivattyú és megfelelő hűtés nélkül üzemeltetni..
ilyenkor nyáron nem is egyszerű a megfelelő hűtésről gondoskodni.

doil

értem :) okés akkor ezen a videón is hallani a magasfreki sercegő hangot :) na az enyém is amikor így serceg nem vág rendesen :)
https://www.youtube.com/watch?v=evqp5u9Hl6g