Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

sunraw

Rozsdamentes anyagra, 300mm/s tempóval, 2 lépésből, közvetítő anyaggal.

PSoft

Mi volt a "közvetítő" anyag?
Kereskedelmi segédanyag, vagy esetleg,...valami "saját recept" szerinti?

dravecz

Üdv.

Segítséget kérnék tőletek.

van egy gyári kínai lézerem. 100 W-os. 900x600 mmes asztallal.

Olyan jelenség ütötte föl a fejét mostanság, hogy "rajzolásnál" nem kapcsol be a lézer.
a beállítási paraméterek:
speed:60
power:15%
corner power:15%

De van olyan hogy bekapcsol a lézer van hogy nem.
Ha feljebb állítom az erőt 22-25%ra akkor igaz bekapcsol, de akkor már szinte átvágja a fát, és az nem jó.
Olyan jelenség is van, hogy elkezd rajzolni a gép, és néha néha kihagy rajzolás közben.
Van egy biztonsági reed relé az ajtónál, ezt is kiiktattam már, de nem változik a dolog, néha megy néha nem.
Megnéztem a tápnál a vezetékeket nincs kontakthiba.

Vágásnál is valami ilyesmi jelenség fordult már elő,hogy egy termék vágásánál nem mindenhol vágta át teljesen a fát. Igaz csak tized milliméteretek híján de pont nem vágja át. Picit megvágom pengével és már okés is.

Mi lehet a gond?????

frob

Esetleg kellene nézni hogy a fókusz, az az a tükrök nem e elmozdultak, csőből mi jön ki, egy vastagabb plexibe belelőni közvetlenül a csőből különböző energiával, és még a táp, ha van lehetőséged akkor cserével kipróbálni, ha nincs akkor mérni a cső áramát

húzol pár csíkot mondjuk 3-4cm hosszan 5% ugrásokkal és látod hogy ingadozik e

stb, stb pl hány üzemóra van a csőben?

R.

svejk

Ismerősnek a zsír új 100W-os is ezt csinálja már az elejéről fogva, hogy 15% körül nem stabil a lézeremisszió.
Már írtam róla itt is.
Pedig a reklámozott helyen vette nem is olcsón. :(

4ybj8h3c8

Üdv

Tudnál pár szót írni arról, hogy a 100 W-nak vágásnál különböző anyagokban mik a határai?

c2nsu773m

Vedd le burkolatot és figyeld a csövet vágáskor!
Amikor az ominózus kihagyás történik a csőben is megszakad a nyaláb? Mert akkor a táp és a vezérlés irányában kell elindulni!
Ha viszont a csőben folyamatos volt a sugár és mégis kihagyást tapasztalsz akkor a tükrök és lencsék lesznek a hunyók!

doil

Sziasztok
Nekem a k40 es co val van olyan gondom hogy minden működik de a lézer része az nem , menet közben abbahagyta a gravírozást , persze közben még ment tovább de nem égetett, a teszt gombra sem jön ki lézer fény , mi lehet a gond ? az tuti hogy a táp , de azon belül mi ? esetleg az optokapu halt volna be rajt ?

svejk

valószínű zárlatos lett a nagyfesztrafó.
Ez a leggyakoribb hiba.

Kb. fél táp áráért kapsz az ebay-en hozzá trafót.

Sajnos a nagyfesz már csak ilyen, anno a CRT monitoroknál, TV-knél sem tudtak tökéleteseket gyáratani.
No persze ott is kivétel erősítette a szabályt, voltak soha el nem romló sorkimenők.

4ybj8h3c8

Ha tisztességesen meg van tekerve és megfelelően szigetelve, nem húz át. Abban a korban is volt "kínai gagyi".

doil

Szia :( a sunyiba :(  nincs valakinek eladó Tápja K40 hez 40w os a cső

svejk

No nem is a tekercselés lett zárlatos, hanem általában a sokszorozó adta meg magát.
(sok esetben csak a fókuszosztó)

svejk

No azért nem kell a falnak rohanni, tessék tüzetesebben megnézni.

doil

okés este áttnézem ,  irok majd hogy láttam e valamit vagy mértem e hibás alkatrészt , nem igaz hogy nem tudják rendesen megcsinálni :( amúgy mindig is sercegő hangot adott amikor nem akkor rendesen áttvágta a 3 as rétegelt lemezt ha épp sercegni volt kedve akkor gyengébben vágott gondolom olyankor szökik a nagyfesz persze a zsír új k40 es is ugyanezt csinálja ha serceg akkor gyengébb kicsit a lézer

doil