Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

ncxe0hdha

Hallihó mindenkinek!
Miből gondoljátok, hogy az emlitett "dbudai" honlapon lévő motor nem mágne forgórészű. Az Engely könyvében található egy  cég cime minden féle formányú mágneseket öntenek, valmilyen speciális módon. Az igaz, hogy amikor dbudai úrat kérdeztem a forgórészről nagy csönd támadt!
Hallihó mindenkinek4

000000000

Nem arról a motorról beszélünk, hanem Lampas egyik elfekvőben lévő asszinkron motorjáról :)

9v9rb6gau

Denkiki: Egyes mágnesanyagokat, hogy megtartsuk eredeti állapotukban, állandóan kell mágnesesen söntölni, mert, ha a söntölés mértéke lecsökken, tehát, pl:a forgórészt kiszereljük, a mágnes átgrik egy annak megfelelő kisebb energiaszintre. Utána hiába rakjuk vissza az eredeti helyére, a mágnes erőssége már nem lesz az eredeti. Ezért tapasztaltad, hogy a szétszedett motor ereje lecsökkent. Ha valami miatt mégis muszály a motort szétszedni, akkor ferromágneses anyagból (pl:acél) egy vastagfalú csövet kell esztergálni
aminek a belső átmérője kb olyan mint az állórészé. Ezt a csövet az állórész vasához, amennyire csak lehet, közel tartva, ha lehet hozzá érintve át kell tolni bele a forgórészt.

Üdv mindenkinek!

000000000

Ez roppant érdekes! Köszönjük az infót!

000000000

Ez a "csőbehúzás" egy nagyon jó ötlet, köszi gépész! Én is elkezdtem gondolkodni valami többlet mágneses energiában, mert a vasmag tényleg nem mágneseződöt fel szétszedéskor. Nade akkor biztos ez az energiaszint esés a probléma. Olysminek tudom elképzelni, hogy szétszedéskor a mágnes erővonalainak tengelytől való távolsága megnő, majd összeszereléskor egy része kinn reked. Nade biztos van rá egy jobban összeszedett fizikai magyarázat. Tied a PONT gépész :)

000000000

Sziasztok!

Erről a motorról tud valaki valamilyen infót?
Mekkor a max fesz, meg ilyenek.

http://russian.uw.hu/motor.jpg

000000000

bicme92us

Üdv!
Infót keresnék a következő motorról:
57SH-52A9R 22.5 ohm 0.9fok/step  
9 kivezetéses, 8 különálló tekercs, egyikvég közösítve (bontásból)
előre is köszönöm

ncxe0hdha

Hallihó mindenkinek!
Aki tud segítsen, egyéb infoval.
Bontásból jutottam az alábbi motorokhoz:
Gamma, 6-volt, 1-A, nyolc kivezetés és ami érdekes négy szál vastagabb vezeték. Typ: Ml5772-200/6U, 1,8-fok/step.
Köszönöm!

000000000

Egy Ohm mérővel a szálak közti összefüggést (Ohm-os értékeket) fel kellene derítened! Hátha rájövünk mi lehet az a két szál.

000000000

Hali!

Lehet hogy egyenkent vannak kivezetve a tekrecsek. A vastagabb lehet hogy 2 osszetartozo tekercset jelent. Persze ez csak tipp!

ncxe0hdha

Halihó!
Kösz megprobálom.
Üdv.

j3rx6bsjd

Nekem is van egy Gamma léptetőmotorom Typ:ML330/200K
12V/1A
1.8fok/step
8 kivezetése van,az összetartozó tekercsek egy 15ohm-os ellenálláson keresztül sorba vannak kötve,így marad 4 kivezetés.
A szinek párban vannak?

j3rx6bsjd

Sziasztok!
Szerintetek melyik motor erősebb?
Robotron SPA 52/60 12V,2A vagy a Sanyo Denki 5.1V,1A?

000000000

Nem fox csőbehúzni, a Sanyóra tippelek[#nyes]