Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Ezek a kisgépre mennének, annak a vezérlője H2PCB lesz, az nem tud 35V-nál többet.
Vagy esztergára,attól függ, mit sikerül még gyűjetni. :)

ukcge40u

ukcge40u

Valahol az adok-veszekben volt róla a kép, már nem emlékszem induktivitásra, áramra... De a jövő héten már kézbeveszem őket. :)

jv7pu3a5p

Akkor ennyi, meg is van a válasz ha nem tud 35Vnál többet. Én a helyedben 24V AC egyenirányítva az 33V. És akkor a vezérlő majd kihozza belőle amit lehet. Majd írd már meg a tapasztalataidat, vele. Kiváncsi vagyok.

ukcge40u

Van is egy fickós (biztosan az, mert nehéz) töbkivezetéses 18/24V trafóm, majd azzal megtekerjük.
A másik vezérlőm viszont mehet 90V-ig is, de azt gondolom, hogy azt talán mégse lenne jó ötlet ráengedni... :)

jv7pu3a5p

A léptecs tartónyomatéka ismert. Tud valamekkora nyomatékot X áramnál. Ha elkezded pörgetni és nem szabályzol áramot mondjuk, akkor az áram az árammérődön folyamatosan csökkeni fog. Ez abból adódik, hogy induktív a motor és minél rövidebb ideig van rajta egy tekercsen a kakaó annál nagyobb lesz az ellenállása (XL), nő a frekvencia. Ezért kell a nagy feszültség amúgy, hogy tudjon felpörögni nagyobb fordulatokra is és legyen ereje is. A vezérlő meg PWMmel szépen beszabályozza a beállított áramot.

ukcge40u

Így már logikus, és meglepő, de értem is.
Csak így még nem írta le nekem senki. :)
Így már tiszta.

s7manbs8

Csak azért nem érthető sokszor egy dolog, mert valamit nem vet figyelembe az ember. Itt pl. az induktivitás létezése.

jv7pu3a5p

[#wink]
Én meg ha végre beindul a forgácsolás is a gépen, biztos foglak keresni kérdésekkel. :)

jv7pu3a5p

Ne is mond, itt van nekem egy 3.1Nm motor és baromi nagy az induktivitása. 33Vról még a 600as fordulat is nyögve nyelős, főleg ezért kell upgradelnem 50V-ra.

ukcge40u

ukcge40u

Hát ja.
Ez is az én bajom ezekkel a villanyos dolgokkal, hogy szépen kijön egy eredmény, de jön még egy tényező és onnantól már a rossz is keserű tud lenni...
A mechanikában ugyanígy van (soktényezős buli), de azok megfogható dolgok, és én vizuális típus vagyok, tehát el tudom képzelni az induktivitást is képben, de a főforgácsolóerőt jobban... :)

ukcge40u

Ennek ellenére úgy érzem, hogy kezdem nem csak látni, hanem érteni is az induktivitást.
Vagy azért látom, mert értem, csak még nem tudatosult?

(Hol egy kád? Keresek egy kis heuRékát...

besirkyjh

Szia Sanzi  

Bal oldalt a menüben találsz egy "H1 motor tuning" leirást abban Isván leirja hogy mire kell figyelni és mit lehet alkalmazni .

Támpontnak tökéletes .
[#nezze][#eljen]

s7manbs8

Úgy fog menni 800-850-nel kb.