Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

svejk

Igen, sajnos csak a Future és az Arrow(Spoerle)-nál találtam raktáron.
Esetleg ez utóbbinál tapasztalat?

Egyújabbgépépítő

A spoerle az jobb, igaz ők is devizások, viszont ők ajánlottak közvetítőt akin keresztül tudtam vásárolni.

Bencze András

Van egyébként a Farnellnél is 35 db.

svejk

svejk

Még ilyet!!???
Tegnap és még ma délelőtt sem volt nekik csak az amerikai raktáron plusz 7 ezerért....
Egyújabbgépépítő is a tanúm.
Persze ezzel egyidőben az FDH-n is megjelent.
Köszönöm, már rendelem is...

me3ua0a6

Érdekességként: http://picasaweb.google.com/juh.gergely/Nyakok#5546922522075135938" TARGET=_fnew>stencil.
Első próbálkozás.
Sajnos csak 0.2-es rézlemezt találtam, vastag. Lehet hogy majd sörös dobozzal is megpróbálom.

me3ua0a6

http://lh6.ggpht.com/__JkdS1MlBus/TPqgpRzm_8I/AAAAAAAACbg/futkZfDuOVg/s640/PICT0004.JPG" border=0>

may47wb

A stencilek nagyrésze 0.2mm-es, a speckobbak 0.1, 0.12, 0.15. Legalábbis amit mi használunk.
Kicsit hig az a paszta nem?

me3ua0a6

Mi 0.15-ös használunk legtöbbször, azaz 150mikronosat. De egy QFN-nél ez is rettentően sok, oda a 100mikronos szükséges. Milyen értelemben híg?

Rabb Ferenc

Tulajdonképpen mi a gondod a stencillel? Használj 0,15-ös kemény bronz vagy sérgaréz lemezt. Ezeket jól lehet megmunkálni, erősen feszíthetők stb. A széleire célszerű mindjárt a feszítő körmök (rugók) nyílásait is rátenni.

A megmunkáláshoz használj 0,1-es élű 20 fokos garavírtűt, nagyon pontosan beállítva. (Misi leírta hogyan és miért) Marás után finoman, vizesen csiszold át legalább 1000-es vagy még finomabb vízálló polírpapírral a sorjátlanítás miatt.

Ja, és ami a legfontosabb: "alulról" vagyis a NYÁK felé néző oldaláról gravírozd. Így a használatnál minden nyílás lefelé bővülő csonka gúla keresztmetszetű lesz. Ebből biztosan kijön a paszta, nem tapad bele ha megemelkedik a stencil.

000000000

Van ám türelmed![#eljen]

may47wb

Úgy látom hogy jobban terül a kelleténél(szétfolyik)az ic nél látszik a legjobban, vagyis annak nem is szabadna terülni.  
Különben nagyon ügyes!  Vagy esetleg ha kisebbre csinálnád a nyílásokat a QFN-nél.

s7manbs8

Nagyon jó gondolatok. :)