Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

kiss projekteknél a posta nagyon drága sajnos mind alkatrész beszerzés szempontbol persze ez egy pesti lakosnak könyü aki oda valosi netán mert meg usza a postát alkatrész vásárláskor![#zavart2]

s7manbs8

Vagy Debrecenbe ha a kínai gép ott száll le az áruval... :)

keri

Én építettem...kettőt is, aztán hiába működött mérés szerint minden paraméterre, valahogy nem akarta írni a PIC-et, egy darabig kínlódtam JDM programozókkal, ezek működtek, de elég instabilak voltak. Elég dühítő amikor az ember zéró tapasztalattal nem tudja eldönteni hogy a PIC füstölt el, rosszúl kötöttem be, szoftvert hibásan használom, a szoftver hibás, vagy a JDM programozó hisztizik éppen.

SZóval a végén vettem egy PIC KIT2-öt demó panellal akciósan 6-7ezer forintért és azóta ki símúltak a ráncok az arcomon :)

keri

Ja...én a parkoló órába dobálom be a postaköltséget :)))

keri

Végülis igen.
Ha az a cél hogy tanuljál, mélyen megismerkedj adott témával akkor jó dolog ha te építed.
Én azért akartam égetőt építeni, mert amikor elkezdtem irreálisan drága volt.

Viszont az égető lelkivilága nem érdekes, számomra az csak egy eszköz mint a kalapács. Középsuliban reszeltem ugyan kalapácsot, de ha mostanában szükségem van rá, inkább bemegyek a boltba és megveszem [#wink]

000000000

inne erre céloztam a #7564 be!

legalább az égetö müödjön rendesen a többi meg szivat ugyis ha akar![#vigyor]

000000000

Hát ha pices fejleszö eszközt keresel akor a chipcad a leg olcsobb!
avr meg soselectronic forgalmaz fejlesztö eszközöket amiröl én tudok!
de nem fognék bele épiteni az tuti az ára miat......
http://www.4shared.com/dir/d5FclY1I/kapcsik.html" TARGET=_fnew>pickit2 robantva
és ez tuti müködik![#vigyor]

000000000

a legföbb gond hogy nincs magyar viszonylatban sem olyan alkatrész üzlet ahol minden van......
igy a több helyröl valö rendelés jo kis kerek öszeg lessz egy egy kisebb projektnék is![#csodalk]

h2o

Egyrészt arra akartam utalni, hogy az ebay-ről rendelve, még szállítással is olcsóbb lehet a PICKIT2, mint itthonról, vagy esetleg s.k. építve.
A PICKIT2 már eléggé kifutóban van, ahogy látom, viszont a PICKIT3-ról nem hallok túl jókat.
Van erről tapasztalatotok?

Tudom, hogy AVR-hez az SOSElectronic forgalmaz fejlesztő eszközt. A legolcsóbb az AVRDragon lenne, de még ez is drágább talán, mint egy JTAGICE MKII klón ebay-ről.
Viszont nem értem, hogy még a klón is miért sokkal drágább, mint a PICKIT2/3?

000000000

pickit2 és a pickit3 közöt nemsok külömbség van amugy p2 be 512kb memoria van a p3 meg 1024kb ez e külömbség csak az az ha sorozatgyártás csinálod a conroleres cucokat akor van nagyrészt értelme mert pickibe felnyomod a filmwaret pcröl és aztán még számitogép sem kell egy felprogramozáshoz mert zsebre téve lehet vini a cél eletronika melé és átölti a conroler filmwert a conrolerbe ebböl a bene lévö 512kb...1024 saját memoriábol a felprogramozando conrolerbe egy gombnyomásal![#vigyor0]
ebay atolfüg honan milyen oszágbol vásárolsz rola a posta onan számolják de van europai szinten csak 30..40 euros posta is szoval vigyázni kell honnan is rendelsz!

s7manbs8

Valamelyik bolt csinálhatna olyat, hogy ha nála nincs is beszerzi a másikoktól, persze kérdés, hogy mennyi ilyen tétel lenne, lehet nekik se érné meg, ki tudja.

x4rhew5r3

Nem tudom mit tud a PICKIT, de a JtagICE MKII az nem csak égető. PC-ről vezérelve tudod debugolni a programodat, töréspontokat tehetsz, regiszter és IO tartalmat látod és módosíthatod, ... stb.

000000000

http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en023805" TARGET=_fnew>pickit2 debugger!
pickit2 tudja a debugolást mplab keresztül monitorozhato és break pointokal is kiegészithetök a kivánt meg jelölés és futatás program részek is a csomagokban árut pickit2 külömbség csak a fejlesztö panel de a programozo az az kis fekete doboz az ugyanaz a fejlesztö panelen semi extra nincs csak probanyák jelegüek egy e conrolerel felforasztva és aranyozva hogy tetszetösen nézen ki de ezek a panelek nagyon drágák nem éri meg veni öket!

000000000

AVR résznél csak az stk200 jutotam el az az egy sima programozoig igy eben nem tudok véleményezni sokat rola mind a pices dolgokrol pickit2 amivel sokat okositok!