Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Bencze András

A rosszra nincs, de a memóriaeffektusost (kicsi a kapacitása)lehet tuningolni regeneráló töltővel. Kisüt tölt sokszor, kb. ebből áll a dolog. Van rásütős mószer is, ahol feltöltött elkót süt rá a reménykedő dolgozó.

s7manbs8

Tuningolni akkor próbálkozhatok... :):) Ez még olyan, hogy gyenge a kapacitása, nincs kifolyva , no persze van olyanom is.

s7manbs8

Ezek az akkumulátorok se valami barátságosak, amennyiben nem rendeltetésszerűen használjuk, vagy töltjük !!!

http://www.youtube.com/watch?v=-DcpANRFrI4&feature=player_embedded" TARGET=_fnew>Li Akksi veszély

hyuekyh7a

Köszönöm svejk megértettem!

hyuekyh7a

Azt esetleg tudod hogy a dspmc mozgásvezérlő , ami differenciál enkodert ír a kezelésiben elboldogul asszimetrikus-sal?

svejk

Honnan van neked olyanod???
Nem taglalja, de ha a másik bemenetet 2,5V-ra húzod minden bizonnyal menni fog.
De azért elegánsabb lenne egy illesztő az encodernél.

svejk

Cirka 1000 dolcsi ???

hyuekyh7a

Hát vettem, de nem magamnak egy gépátalakításhoz ment, egy gerendás lapszabászgépet alakítottam át  vagyis a teljes elektronikát cseréltem le csak az analóg szervók és a motorok maradtak.
Halálpontos és a tengely drok-ba a valós állapot van tehát ha mozdítok a tengelyen azt jelzi a dro is. Abszolút jeladó van rajta külön spéci kis fogasléces megoldással, tehát nem a motoron, ezért is ( gondolom ) egyik irányban kicsit leng mikor beáll pozícióba. Gondoltam kicserélem az enkódert vagy teszek valami áttételt hozzá. Szerinted?  Az enkóder is van már vagy 18 éves:)

svejk

Én nem piszkálnám ezt a részét, inkább valami beállítási probléma lesz az a szabályzókörnél...

hyuekyh7a

Már nem tudom hova állítani, napokat töltöttem el a beállítással már a gyártóval is leveleztem de semmi, és miért csak az egyik irányban?

SquirrelTech

A Li-po akksik sajna ilyenek. Ez a veszély az ára a nagy kapacitás/pehelysúlynak. A Li-ion már akkuk jóval biztonságosabbak.

000000000

sziasztok!
Találkozot már ilyesmivel valaki  nincs az ic teteje az az iránya megjelölve és az kezdölább helye sem az az egy pont szokás jelölni az 1 láb helyét!
az ic aján tetején is van egy bevágás vajon enek az icnem melyik lehet az 1 lába???
 http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/vegyes/IC.jpg" border=0>

SquirrelTech

Elvileg szöveg szerint, ahogy magad elé tartod, a bal alsó sarok az egyes. (Most a kép szerint a jobb felső sarok az 1.) De ez tényleg elég bizonytalan...

s7manbs8

H a feliratot nem cseszték el, talán annak bal alsó sarkában, ha nem fejjel lefele nézed. :):) ??

s7manbs8

Ez az NXP nem a Philips-cége ?