Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Felejtsd el a nyomatékot!!!!  
Azt nem írtam oda az előbb csak ugy néz ki mintha....  
Már megint nem látok a szemeimtől. :(

43pbwjg8s

De akkor már egy kérdés ha lehet.
A 60V tápfesz mennyire láthető túl?
Egy pár volt még nem okoz gondot?
Mert nem sikerült pont 42V ra tekertetni az egyik csapolást, hanem egy picit többre.
Olyan  43V max környéke. Ez ugye egy picit több lehet egyenirányítva mint 60V.  
Okozhat ez gondot? Vagy ugyis esni fog egy kicsit a fesz ha megy majd a motor?
Vagy eleve erre a max 1V plusszal semmi gndom nem lesz?

nem tudom menyire érzékeny egy ilyen motor.. Lehet ilyesmire egyáltalán nem.

43pbwjg8s

Egyébként a legjelentősebb különbség a linken a motor feszültség... (az áramok mellett).

De ahogy mondtam:

1. gondolom jobban tudja az aki a vezérlőt készítette a dolgokat, ugyhogy benne bízok.

2. nem ismerem a vezérlőt, de talán a motor kivezérlése PWM lehet?? Igy lehet játszani majd vele??

3. Rohadtul hülye vagyok én ehhez.... :)

43pbwjg8s

bocs:
4. Te is kimérted, és az jó értékeket mond a számomra.

43pbwjg8s

Svejknek ment az utolsó is.

v2vhwz32z

Ne aggódj, ha Sneci vezérlőjével fogod hajtani az E240-es motorokat és 60V fölött lesz az egyenirányított tápfesz.
Sneci írta a leírásban is, meg emailben is megerősítette, hogy legfeljebb a "Max PWM korlát" beállítással korlátozzuk majd a vezérlőt.
Nekem 47V váltós leágazás van a trafón.. Az bőven 60V felett lesz egyenirányítás után.

43pbwjg8s

köszi az infót!

43pbwjg8s

Sziasztok!
Elkészült tegnap este a 3x60V és 3x 13V os táp.
Ténylegesen 61.7V és 13.2V az ágakon a feszültésg.
A toroid, egy 400VA-es darab.

Két kérdésem lenne. Hátha valaki megtéved és segít.

Az egyik:
Ha bekapcsolom a tápot, sokszor megesik, hogy levágja az otthoni belső biztosítékot. Nem tudom mekkora ez, de a szabványos lakótelepi lakásokra jellemző belső automata biztosíték.
Ti biztos tudjátok mekkora ez.

Érdemes-e alkalmazni, és ha igen tudna valaki egy kapcsolási rajzot (és ha van nyákrajzot) egy ehhez megfelelő lágyindítóhoz?

2. kérés:
A power ágon egyetlen LED van ami fogyasztóként ki tudja sütni a kondikat. Ez a két 10 000 mikros kondi esetében igen sokáig tart. Az egység most össze van már rakva. Milyen módon tudnám siettetni a kisütést? Mit kellene és hova betennem, hogy gyorsabban biztosnágossá váljon az egész áramkör?  
Persze ha be lesz dobozolva és nem fogdossa már az ember az egészet, ez nem jelentene gondot....
De jobb a biztosnág.
Esetleg az egyik power ágba tegyek valami nagyobb fogyasztót külön felkapcsolási lehetőséggel? Milyet tanácsoltok? Ha lehet valami normélisabb ötlet lenne jó, nem az, hogy odateszek egy ilyen vagy olyan autóizzót!

Antal Sándor

000000000

Azért azt Te is megnézhetnéd, hogy mi van a kismegszakítóra írva!
Azért egy 400 -a trafó indiláskor símán leverhet egy 6A-es kismegszakítót, főleh, ha ezer éves.

43pbwjg8s

Éjszaka kicsit húzós volt még ezzel is zörögnöm az alvó család mellett.. Örülök, hogy felértem és fel tudtam kapcsolni egy esernyő nyelével.

Ezeréves cuccokat nem tűrök meg a lakásban. :)
De nem emléxem hogy milyenek kerültek fel.

Bocs, két éve küzdök csak az elektronikával és még mindig hülye vagyok hozzá. :) Ezért nem megy fejből az alap szabvány kismegszakító érték.

43pbwjg8s

Köszönöm Sanyi!
Egy kérdésem lenne csak. A relé milyen?
Tudnál tippet adni (hiszen megépítetted). Köszönöm.

43pbwjg8s

hopp... És a bizti is érdekes lenne. Mármint az értéke. A többi Ok.
De... (ezért megint le fognak lőni, hogy én semmit nem akarok csinálni, mindenkészen kell)
esetleg meglenne a PCB terved vasalhatóban?
Ez nagyon nagy segítség lenne nekem.

Antal Sándor

Antal Sándor

A biztosíték az attól függ mekkora áramfelvételű a készülék amit hajtani akarsz róla.
A paneltervet megnézem hátha megvan.