Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

jv7pu3a5p

Szia!

Dobj magánban egy címet és küldök egy megépített STK200 progizót. 1-2 évig használtam őket, hibátlanok. MEg küldök mellé egy nyers nyákot is, maradt még egy pár darab. A bekötése nálam egyedi, egy sorban a tüskék, de leírom neked azt legfeljebb átkötöd.

Arany János

Hát igen!
Bemegyek az üzletbe és megrendelem. Vagy valami hasonlót!
De már két ilyen üzletünk is van. A napokban a nejem ment be listával a (régebbibe) és a DB25 csatlakozóra nem tudtak mit ajánlani neki! Két nap múlva én: "Az LPT-re csatlakoznék 25 pólussal." Elém raktak egy egész dobozt:"Milyen megoldással?" Imádom a "bótokat".    

Arany János

Nagyon köszönöm!!! A címet elküldöm.
De az az igazság, hogy valószínűleg ez is tartalék lesz, mint az itteni fórumozó társaktól a trafókészítéshez kapott alkatrészek. Elnézésüket kérem amiért nem név szerint sorolom fel őket!  
Az oktatás sokkal többet ér.  
Már nagyon régen mondta valaki:"Ne halat adj az éhezőnek..."  

s7manbs8

"Ne halat adj az éhezőnek..."

Ebben igaad, van, mert a kész dolgokkal is csak akkor tud valamit kezdeni az ember, ha ismeretei is vannak, mindazon által, induláskor, jó ha van egy kész biztos jó programozód, mert birkózhatsz majd eleget a processzorral is, illetve, ha odáig kész dolgokkal eljutva egy led villogtatásáig, akkora lesz a siker élményed, hogy az ad majd erőt a további kitartáshoz, ugyanis lesz rá szükség, majd meglátod, csak így tovább. :):)

Arany János

Eddig összeraktam Kulcsár Zoli L297-98-as vezérlőjét.
Utána trafót tekercseltem Gyuri, Feri és a többiek segítségével.
Ezek sokaknak mindennapos dolgok. Én viszont az egekben jártam a boldogságtól amikor működni kezdtek!!!

43pbwjg8s

Igen vannak.
Igen elfordított helyzetben.
:)
Mondjuk ugy: Több is van nálam és ezeknél mindegyiknél igy áll.

Ha a kefe hosszabb oldalának vonalát nézem, a kommutátorszeletek hosszirányával (motor tengelyirány) szöget zárnak be.

De ez igaznádiból kérdés volt nem kijelentés.
:)

s7manbs8

Ha ferdén van, akkor nagyobb felületen érintkezik, ez előnyös, biztosabb és kissebb az átmeneti ellenállása és ha a kkommutátor hosszirányával zár be szöget, az meg azért jó, mert mind a két irányba foroghat ugyanolyan jól.

43pbwjg8s

Köszönöm!
Érthető. :)

43pbwjg8s

Közben jött infó.
A szikraköz jobb átfogása, a szikrázás lehetőségének csökkentése nem???

s7manbs8

43pbwjg8s

43pbwjg8s

E240 doksija nincs váletenül valakinek?

43pbwjg8s

Inkább másképpen....
Több helyen (itt a CNC táron is) találtam E240 néven címzett adatlapokat, azonban ezek belül a G240 es motorok adatait írják le.
Varsa alatt és Svejk alatt iy ugyanez a doksi van.
Azonban igen jelentős különbség van pl http://www.unicopter.com/CNC_0017.html" TARGET=_fnew>ezen oldalszerint egy E240 és egy G240 között....
Akkor mi is az igazság???

Ezért kértem kifejezetten E240-es doksit.
Tudom, hog ytöbben hazsnáljétok ezt a típust, így remélem, hogy lesz valaki akinek van doksija róla.

svejk

Mi az a jelentős különbség?
Amit én akkor a pdf-ben bekereteztem pirossal az a motor mérésekor is bebizonyosodott.

43pbwjg8s

Ez nekem igy elfogadható, ah ki és mérted.

ami megzavart:
A motor csúcsnyomaték viszont a lent linkelt oldalon jelentősem különbözik! Alul találod az összehasonlítást. Mármint az E240 és a G240 között.

Persze nem tudhatom hogy ez mennyire hiteles ez a link....

A Te méréseid azt mondják akkor, hogy nem nagyon. Jó hogyha ez kiderül mert van aki a linkelt oldal alapján méretezi az elektronikáját. Lehet kicsit túl ami nem biztos hogy gond, de lehet felesleges plusz költség is.

Nem mindegy hogy a folymatos áramfelvétel 1.9A vagy pedig 3.1A.

Ha 3.1 lenne dobhatnám ki az uj toroidot, mert nem bírná el folyamatosban a 3 motort.

Szóval hirtelen megrettentem. :) de igyminden OK.
Köszönöm!

A legegyszerűbb ha én inkább maradok Sneci instukcióinál és nem ijedezek :)