Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Nagyon szépen köszönöm!

Antal Sándor

Ha ráér neked a jövő hétig a dolog akkor készítek neked egy lágyindítót.

Kicsa

Szia!
Itt ugyan ez a lágyindító,nyák tervvel együtt.  
Sok sikert!
(nekem kitűnően működik,a H1-es táphoz csináltam meg)
Üdv
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/toroid_lagyinditas.html?pg=1" TARGET=_fnew>Lágyindító

Rabb Ferenc

Azért a 330nF 250V-os kihangsúlyozottan VÁLTAKOZÓ ÁRAMÚ kondenzátorra figyelj oda. Ez a felirat és az X2 jelzés legyen rajta. Különben lenni nagy meglepetés...

43pbwjg8s

A relékkel még egyáltalán nem foglalkoztam... Elnézést a kérdésekért.

A graetz után használhatok DC és AC relét is?

Van itthon egy jó adag (köszönöm annak akitől kaptam) 12V os relém.
Ahogy nézegettem a Relay My os reléket a 12VDC (de 48VDC 12VAC... De maj mind) relék is terhelhetők 250Vig. Am iinálam van azt nem tudom, de megnézem a pontos típust és ellenőrzöm.

De!  
Tudom hogy Te jól tudod a dolgokat csak én akarom megérteni ézért irok és kérdezek.

Ha jól ismerem a dolgokat (nem biztos) akkor a 230V egyenirányítva olyan 325V környéke lesz.

http://www.hqelektronik.hu/catlist/hu/rele/4.html" TARGET=_fnew>itt   ahogy fentebb írtam a max terhelhetőség 250V ként van feltüntetve...
Hogyan működik ez?
Segítenél hogy értsem?

43pbwjg8s

Sanyi!
Ez nagy kegy!
Természetesen mindent fizetek + a munkát vele.

Kicsa, Feri, mindannyiótoknak nagyon köszönöm a segítséget!

Feri!
Lehet csak szerencse, hogy éppen váltót néztem ki. Nem tudatos volt. Jó hogy szóltál mert lehetett volna másképpen is! Jó megtanulni, hogy mindenre nagyon kell figyelni, még akkor is ha Sanyi segít és megcsinálja.
Köszönöm!

Rabb Ferenc

De úgy látom, mindig van jobb megoldás

43pbwjg8s

Szerintem Sanyi inkább meg akarja előzni, hogy feltegyem a sok hülye kérdésemet! :) Már ismer. [#bee1][#nyes][#wave]

Rabb Ferenc

Csak úgy mellékesen: az egyenáramú relé tekercsének az áramfelvételét a rákapcsolt feszültség és a tekercs ohmikus ellenállása határozza meg. Váltakozónál a fesz és a tekercs impedanciája. Tehát ha váltakozó áramú relére a névlegesnek megfelelő egyenfeszt kapcsolsz - az símán leég.

s7manbs8

Rossz nikkel-kadmium aksira van valami gyógyír ? Csak hozzájutottam pár darabhoz, valami rosz akksis fúróból és a kis robothoz pont jó lenne, ha kissé még fel tudnám javítani.

43pbwjg8s

köszönöm az infót Feri!

hyuekyh7a

A differenciális enkóder helyettesíthető inkrementális enkóderrel?

svejk

Szerintem rosszul tetted fel a kérdést :(
Van inkrementális és abszolut encoder, és mindkettőnek lehet differenciál, vagy mezei asszimetrikus kimenete.

000000000

A leg jobb gyógyír a kuka fedelét felemelni.
megpróbálhatod tölteni és kisütni, de reménytelen.

s7manbs8

Akkor valamilyen természetvédő kukát keresek legalább, ez azért nem valami egészségvédő anyag. :):)