Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Küldtem levelet.

Szalai György

http://digita.uw.hu/VillM/muvek_02.pdf" TARGET=_fnew>Végül is nem olyan bonyolult.

s55jgf04a

Üdv. Mindenkinek!
TB6560-as léptető motor vezérlő kimeneti áramát kellene megnövelni 8A-es motorhoz. Ehhez keresek segítséget, vagy kész megoldást.

jv7pu3a5p

Sziasztok!

3.3V-os környezetben hajtok meg logikai szinttel vezérelhető FETet, egész pontosan IRLZ44-et. De az a fránya FET nem nyit ki rendesen. Ha 5A folyik rajta akkor 2.2V esik a D-S között. Szóval elég siralmas.
Van valakinek valami egyszerű ötlete, hogyan tudnám áthidalni a problémát? Nekem semmi okos nem jut eszembe. Most ezért rakjak rá még egy FET drivert is... Meg ráadásul a tápfesz lehet 20V is, azt meg nem viseli már jól el az IRFZ44 gate-je, tehát mindenképpen csökkenteni is kell...

jv7pu3a5p

Kicsit túloztam a fesz eséssel a D-S-en. Ennyire nem rossz a helyzet (rosszkor mértem).  
De attól még jó lenne valami egyszerű ötlet... :)

gsbwxanch

Kulcsár Zolit keresd...mondjuk mostanában nem láttam a fórumon. Remélem nincs gond vele...

000000000

Mit építessz belőle?

jv7pu3a5p

Szia,
Egy kapcsolóüzemű akkutöltő lesz belőle 10A-re, mini kivitelben.  
Hirtelen felindulásomból írtam, mert semmi jó ötlet nem jutott eszembe. :)
Azóta már lecseréltem az N csatornás FETet P csatornásra FET driverrel, mindjár indulok is Lomexbe a 9A-es FET driverért.

Haladtam már a motorvezérlővel is egy kicsit, jól megméricskéltem az AC szervó mocit, szép négyszöget gyártanak a hall szenzorai.

000000000

jv7pu3a5p

jv7pu3a5p

Illetve MIC4422, mert a Lomexnél csak Micrel van. De ugyanaz.

s55jgf04a

Köszönöm a segítséget, de az E-mail címen nem tudtam elérni.

jv7pu3a5p

Íme meg is van az á.k. Már megint egy újabb gravírozott nyák. Nem tudok leszokni róla, annyira jóóó :)))  

Eddig jól muzsikál, 6A-nál olyan 60 fokra hevít egy mini kis hűtőbordát. IRF4905 FET (74Aes).
A végleges dobozában biztos tuti lesz.  
Ja és 250Khz megy éppen a PWM és a gaten szép négyszög. NAgyon tuti ez a FET driver.
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/akku_tolto2.jpg" border=0>

jv7pu3a5p

Ez nem egy egyszerű dolog.
Csak így elméletben végiggondolva az áram figyelő ellenállást még csak-csak le lehetne csökkenteni olyan értékre, hogy tudjon 8A mérni az IC. De az IC nem fog tudni 8A kivezérelni. Tehát kell egy komplett FET híd a kimenetre. DE azt meg nem tudja meghajtani a kimenet, tehát le kell csökkenteni  a kimeneti feszültséget majd FET driver a FETeknek.  
Hát, lehet jobban jársz egy másik vezérlővel.
Meg kell próbálni az allegro léptecs ICjét az külső FETes, A3986 talán a száma.

s7manbs8

"Nem tudok leszokni róla, annyira jóóó :)"

Minden amit megszokunk káros az egészségre. :)  

Jó kis panelt készítettél megint, gratula !