Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Pedig ott van. Katalógus -> IC(ANALÓG) -> SN75113 +  VONALMEGHAJTó 2x 14DIP  214 Ft

4um5b65d

A gépet bekapcsoltad ? [#nevetes1]
Ne légy vaksi, ott van az.

000000000

Sziasztok ! Egy székesfehérvári cégnél dolgozok, elektromos karbantartóként. A problémánk egy Tekna gyártmányú géppel, kifejezetten 1 db-bal a sok közül, hogy zabálja a vezérlőkártyákat. Független, hogy X,Y vagy a Z tengelyről van-e szó, felváltva rossznak be. Cseréltünk már motorokat, kábeleket, tápegységet, sőt kapott egy új betápkábelt is a gép... A többi ilyen tipusú géppel semmi bajunk (van még 12 db belőlük). AXOR 20/40, AXOR 14/28 kártyák vannak benne (Super Drive B17). A gép kétoldalas, tehát két marófej dolgozik rajta. Mind a két oldala rosszakodik (külön vezérlőszekrényei vannak). Tud valaki ebben segíteni nekünk ? Üdv ! Jani

4um5b65d

Valami rémlik a régmúltból, hogy az egyik céges géppel volt valami hasonló probléma, de nem ez a típus volt. Ott valami olyasmi volt, hogy a tápegységben a trafó a 3x220V-ból 2 fázist használt a bemenetén. fogták az egyik fázist átcserélték kínjukban a harmadik (nem használt) fázisra és megszűntek a problémák.
Ki érti ezt ?!?

000000000

Ezt sajna nem tudjuk végrehajtani, mert mind a 3 fázist használjuk. Érdekes, hogy amelyik kártya tönkremegy, az a többi gépbe átrakva is rossz. Tehát valami kinyiffantja ezeket a kártyákat. A hibajelenség legtöbbször, hogy pl. Z irányba mozgatáskor egyszerűen végállásra zuhan a tengely, X-Y irányba remegve, rázkódva mozog, vagy egyáltalán nem is mozdul meg... Hiába állítunk rajt, semmi változás, csak csere...

4um5b65d

Én már átvittem volna a vacakoló szekrényt a másik géphez, vajon ott is eldobja e magát ?
Ha nem akkor az egész szekrényben levő cuccot kizárhatjátok a hibakereséséből.
Egyébként egy trafóba hogyan viszel be 3 fázist ?

000000000

Úgy értettem, hogy a kártya egy 380/95V-os 2500VA-es trafóról kapja a feszt. Az a gond, hogy ennek a gépnek két villamos szekrénye van, és mind a kettő egyformán rossz. A közös bennük a betáp, illetve a fényfüggönyös safety kör.

4um5b65d

Én is erről beszélek.
Az a 380V , az nem azt jelenti, hogy mindhárom fázist használja a trafó, a 3-ból csak kettőt.

000000000

http://kepfeltoltes.hu/100817/pr-15001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Így egyszerűbb volt....

Robika37

Kedveseim!

Ma végig telefonáltam az összes szóba jöhető céget, készleten sehol sem volt .
Én is megtaláltam az általatok linkelt cégek kínálatában sajnos nem sok jóval kecsegtettek.
Régi , rendelési egység 25db,de nem tudják mikorra stb.  
Úgy-hogy HELP!!

4um5b65d

s7manbs8

No matches found  

Robika37

Nem válaszoltak. telefonjuk nincs..:-((

4um5b65d

Nebaszki, az előbb még kidobta a képet is róla...