Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm az infót!

000000000

Miert kell mindent kiszorni ami picit boki a csoret valakinek?

000000000

Ezt nem értem! Mire gondolsz?
(valszeg azért mert pont "böki a csőrét", gondolom ezt akartad írni éketzetek nélkül?)

000000000

OFF - Nem akarok setegetni senkit, csak szvsz tulzasba van vive a moderalgatas, ennyi. Ja, errefele bajosan irok ekezeteket...

000000000

A moderálási alapelvek a Fórum használatánál vannak leírva. Ezek nem titokok, és ezeket be is tartatom!

000000000

Szia.
Megkaptad a mail-t?

wgg0pm59b

Szia.
Megjött,írtam.

000000000

Szia.
Megkaptam a leveled, de egy betű sincs benne:((
Csak egy üres levél.

lari

István!

Olvastam az általad közzétett nyák tervező program leírását.(Protel For Windows V2.2.2 ) letölthető valahonnan ez a program?

Köszi!

000000000

Nem tudom, elég régi a program (Használd a Google-t). A verzióból jó bármilyen régebbi!

SquirrelTech

Hát ahogy néztem a Protel.com megszűnt, már csak Altium.com van ide irányítja át a proteles címeket. Az oldalon található némi támogatás régi dolgokhoz, de nem viszik túlzásba az iylesmit. (Cserélőkön bizonyára rálelni.)

SquirrelTech

Egy kérdés a bipol erőfeltéttel kapcs. A BC182-esek a bázisát feltétlen TTL jelszintekkel kell hajtani? Ha az alsó FET-ek után van kötve az milyen galibát okozhat? (Esetleg a bázison az ellenállás értékét növelve? Vagy + tranzisztor közbeiktatásával?)
Ezt azért kérdem mert így pl. nem kéne sem megbontani, sem beleforrasztgatni utólag egy eredeti kész vezérlőbe.

Motoros

Légyszi tegyél be egy fotót ha lehet ami a maratás után készült, kíváncsi vagyok az alámarástól hogy véd a lézerpor?

000000000

Én salétromsavval marattam és fél perc alatt tökéletes az eredmény, elégjó ellenálo a maro anyagokkal szemben a lézerpor.

000000000

Lézerpor??? Ez tecccik!