Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Esetleg szétszedsz egy IC foglalatot. Csak a fém lábat forrasztod be a panelbe alul/felül aztán a kérdéses alkatrésznek ez lesz a foglalata is egyben. Van olyan IC foglalat aminek a lába egy rugalmas lemezből van "hajtogatva", az kisebb-nagyobb lábat is be tud fogadni....

000000000

Ha tudod, a PIC-et foglalatba rakd!

Miki2

Át tudnád a mail címemre publikálni?...
Mert itt visszamenőleg megtalálni, majdnem lehetetlen vállalkozás.
Köszönöm.

4um5b65d

#3863-at is vedd szemügyre.

43pbwjg8s

Mindenképpen!
Az invertáló smitt-triggert is abba teszem.
Igy azokkal elszórakozhatok a forrasztással úgy, hogy kevésbé leszek veszélyes az alkatrészekre.
Tudod! Magamat ismerve:
Jobb félni mint...

000000000

Megépíted az 555-ös IC-vel a kapcsolást, anégyszögjelet egy ki-be kapcsolóval adod a vezérlő "step" bemenetére, a potival állítod a fordulatszámot. A "dir" bemenetre vagy 5V-ot vagy GND-t kapcsolsz, az adja a forgásirányt.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2009.08.28/schematic.gif" border=0>

000000000

Én is a neten kerestem meg a kapcsolást, amit annakidején megépítettem.(google:stepper driver width 555ic).
Ezt a kapcsolást sokáig használtam,tökéletesen működött, sok vödör forgácst gyártottam vele, még a Mach3 előtt. Három tengelyre volt megépítve, most Danibát boldogítja.?

Miki2

Köszönöm szépen, hasonlóra gondoltam.

4um5b65d

Én azt hittem hogy vezérlő kell neked.... Vbody-é csak az impulzusokat csinálja.  
Érdekesek ezek a rajzok. #4272-ben a tranzisztorok bázis ellenállása volt elcseszve, Bodyén pedig a led előtétje. Olyan érzésem van, hogy ezek a rajzok nem egy elektronikai szakember tollából származnak, hanem csak egy rajzprogramot kezelni tudótól..... Aki mindenféle ismeret nélkül megpróbálja összeépíteni például egy kész nyákrajzról, annak kapásból csalódás lesz.

43pbwjg8s

Effektíve mintha nekem is ez kellett volna lentebb. :) Csupán a kapcsoló bekötést kellene megvariálni hozzá, hogy egy egy gomb legyen az irányokon. De ez csak nálam lenne érdekes.

43pbwjg8s

Ricsi!
Küldesz akkor IC-t?
most már lassan eljön ennek is az ideje.
Akkor komplettírozhatom a kis kézi vezérlőt egy dobozba.

Révész Richárd

Már elment.Szerintem holnap ott lessz.

4um5b65d

Csak 0,5A-ig tudja az a vezérlő. Ez elég lesz neked ?

Révész Richárd

Csinálni kell rá egy végfokot.

4um5b65d

Na ja, csak akkor meg minek az IC ???