Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

http://www.vatera.hu/item/view/?cod=152023825" TARGET=_fnew>Bipoláris léptetőmotor vezérlő.
HA jól emléxem féllépést is tud.

43pbwjg8s

Srácok!
A rezonátor közéspő lába ugye a GND?
Az Eagle folyamatosan hibának jelzi, hogy oda a GND-t kötöm.

4um5b65d

Hűha, mit csinálsz te rezonátorral ?
Nem a stabilizátorról beszélsz ?

43pbwjg8s

Ezt itt: :)
Mondjuk sajnos furatgalvanizálni nem tudok, igy még ki kell gondolnom, hogy a GND oldalra való biztos átforrasztást hogyan tudom megoldani az alacsony alkatrészeknél.

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/H1vezerlo/H1_ver1.JPG" border=0>

43pbwjg8s

Na!
Pont a stab IC az amit meg is kell fordítanom, ha lehajlítva rá akarom tenni a hűtőbordát!
Már megérte megszólalnod Laslie!

4um5b65d

Jaaa, a Magi félét gyártod?  
GND - igen

43pbwjg8s

Igen!
Lassan kialakul. Köszönettel a segítségnek!
Én meg makacs vagyok. (Ezt a segítségnek küldöm:) )
Akkor vacak a szimbólum az EAGLE-ben.
De igy is tudtam, az adatlap is ezt mondta.
Mindenesetre igy a biztos, hogy megerősítetek.

keri

Lehet kapni direkt ilyen átvezetéshez való szegecset. A Lomexnél pl. láttam.
Vegyek neked? mekkora átmérő kell?

000000000

Egy 555-ös IC vel és pár kapcsolóval meg tudod oldani. A neten találsz rá kapcsolást, régebben én is publikáltam eggyet.

keri

Vezérlés szempontjából mindegy hogy uni vagy bipoláris.
Annyi hogy az unipolárisnál "hiányzik" a híd felső fele.

000000000

Alakul!
A rezonátor középső lába GND, a nyákterveződbe lehet, hogy a használt szimbólum lába kimenetnek van deffiniálva (meg lehet nézni) és ilyenkor a tervező jogosan órdít!
A FET-eket hűtőre akarod rakni? Milyenre? A trimmer nyincs rossz helyen? Kezelhető lesz?
Hol nem tudod beforrasztani az átvezetéseket?
Ahol nem megy az alkatrész teste miatt (pl. sorkapocs) oda csak alulról menjél és ha muszály előtte váltsál réteget és egy apró 0.8mm-es dróttal vezesd át (alul-felül megforrasztva). Ehhez csak egy kétoldalas (vagy multi layer) forszemet kell deffiniálni a tervezőben (vagy használd a via funkciót)!

keri

Ez sem rossz ötlet, én előre befutattam vastagod a sorkapocs lába tövét meg a NYÁKot, és az aljáról átmelegítve forrasztottam meg.
Jó lett, de elég macerás eljárás, és gyakorlatilag örökre vasalva kategória, de még mindig egyszerűbb mint elmenni szegecsekért, amit mindig elfelejtek venni amikor a boltban járok :D[#falbav][#circling]

43pbwjg8s

Húú Keri!
De jó lenne!
Megtennéd?
Sajnos most el vagyok úszva, de megaom a dolgot a hónap elején.
Lehetne belőle egy jó adag. NBEm tudom a méretek milyenek lehetnek, de én ugy gondolnám, hogy 1-1.2 küső és ha van 0.8 belső.A lényeg hogy kicsi legyen.
A címemet tudod?
Valahogy meghálálom neked.
Az elsőt (ugysem fogom kibírni) pont úgy akarom csinálni ahogy István mondja, egy átvezető dróttal.

43pbwjg8s

Köszönöm István.
Igen, én is igy gondoltam. CSak a symmel van gond.
A FET-ek hűtőre mennek, de nem egyre, hanem kettőre. A középen lévő trimmer ki fog látszani.
Ha mégis egyre tenném, akkor is azon a helyen kifúrom, hogy át lehessen (bő nyállal) nyúlni, és lehessen állítani.
Az átforrasztást most pont úgy gondoltam ahogy mondod. Utána (hála Kerinek)majd megnézem a szegecses megoldást.
Érdekes, nem tudtam hog yilyen van, de pont ez jutott eszembe amikor előjött ez a kérdés. Utána mg tippet is adott Squirreltech, hogy az esernyűőkben taálható szegecs jó lehet ide.
Persze az asszony éppen mostanság dobta ki a rossz esernyőket. :(
De nem baj!
Megoldom. :)

43pbwjg8s

Ja! A hűtő:
Van egy jópár alu hűtőm. A legkülönböző féle méretűek.
Valamelyikből majd kialakítok egy megfelelő alakút.