Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Te! Ez a sóletes ez nekem gyanús! Ennek nagyon jónak kell lennie. :)

3vv2btrhv

Kérdezem , hogy ezek a hegesztö gépek közül mi lenne alkalmas a ivfényes acél olvasztáshoz .http://static.manutangroup.com/PLU/hu_HU/PDF/1054.pdf" TARGET=_fnew>hegesztö trafok

Bicska

Csak megjegyzem, ugye tudod, hogy ez a cég a legdrágább?! (tehát nem a márkára gondolok!)

3k74cecek

Tudni kellene, hogy mennyi anyagot akarsz egyszerre megolvasztani. Ebből kiszámolható, hogy ezt az egyes trafók kb. mennyi idő alatt tudják produkálni. Figyelembe véve a közben fellépő hőveszteséget. Ezt kell összevetni a trafók bekapcsolási idő adatával. Sajnos amint látom ez nem mindegyiknél van megadva.
Ezek a trafók a maximális áramnál általában 15-30% üzemidőt tudnak csak. Ez azt jelenti, hogy ennyi terhelt idő után a maradéknak (hogy ki legyen a 100%) szünetnek kell lennie. Tehát nem tudja a max áramot egyfolytában 15-20 percig vagy még tovább.
Valamennyit javítható a dolog ha erőteljes hűtést adsz neki a bekapcsolással egyidőben.

s7manbs8

Nehéz olyat megcsinálni, hogy az USB-s kamerát kellene meghosszabbítani, valami meghajtó áramkörrel, hogy vagy 6-8 m-ig lehessen használni. Van erre valami egyszerű áramkör, nem tud valaki ilyet. A műhelyben akarnék videókat csinálni, anélkül hogy kiköltöztessea gépállományt, azt jó lenne nem mozgatni.

000000000

Mire akarod az áramkört? Az USB kábelhoz lehet kapni hosszabbítót 5-10-20 méterest is.

s7manbs8

Ez a kamera már egy 2 méteres toldással se megy, csak a gyári 2 méter aztán annyi.
Közbe rákerestem, állítólag sima UTP kábellel 8 méterig gond nélkül megy. Majd kipróbálom.

000000000

Kényes kamerád van:)) Szerintem, árnyékolt vezetékből kellene készítened kábelt. Valószínüleg a vékony keresztmetszet a gond.
Lehet kapni olyan készülékpárt ami a videó magnó jelét (audio video) át viszi a TV be vezeték nélkül. Ezek 50 métert simán teljesítenek. Legalábbis amivel idáig találkoztam. Talán érdemes lenne ezzel próbálkozni.

Messer

Így jártam én is a "sima" USB hosszabbítókkal. Vettem egy   http://www.klickcomp.hu/UVWebApp/TermekLeir.aspx?idegenazon=XUE150" TARGET=_fnew>ilyent  és minden O.K.

Messer

s7manbs8

Én inkább az UTP kábelt fogom előnyben részesíteni, mivel annak métere vag 100Ft, ha van talán. nem kell vagy 8 méter lehet max. De van jó vastag árnyékolt 2 eres kábelem vagy 15 méter lehet ketévágon és úgy 4 eres árnyékolt lesz. Egy próbát megér még a kertbe is ki lehet vinni madarakat filmezni, ha jó.

s7manbs8

Sőt a kamerába kéne közvetlen bekötni olyan kis vékony valamiból van, nem csoda ha elnyel mindent, jó nagy kapacitás, kis rézkeresztmetszet, nem valami ideális találmány.

s7manbs8

Vagy adok neki, koax kábelt párat. Hagy szóljon.

s7manbs8

Na meg 5 ezerért már videózós féynképezőt is lehet majdcsak venni, akkor inkább veszek olyat, azt vihetem akárhova.

3vv2btrhv

Másképpen kérdezem : mit használjak max 10 deka acél olvasztásához . Trafo teljesitmény ???