Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Nekem nem egyszerűen szokott összejönni. Mert az üvegszálas panel rossz hővezető. Az SMD alkatrészek letermelése, azok hőérzékenysége és értéktelensége miatt szerintem felesleges. Bár nemrég kitermeltem egy pár autó műszerfalból vagy 70db SMD LED-et. Nagyobb teljesítményű, nagyobb értékű alkatrészek kiszedése meg nagyon hőigényes. TO3-at hőlégfúvóval letermelni majdnem lehetetlen. TO220 tokhoz is nagy kajak kell. Attól lefelé egyszerűsödik a helyzet. Steinel®  HL 2305 LCD-t használok. 2300Watt 650C fokig. Komolyabb alkatrész esetén a panel alsó oldala felhólyagzik a hőtől, mire megolvad a forraszanyag. Remek téli elfoglaltság a hideg pincében, mert rengeteg meleg megy a levegőbe. De nagy füsttel jár.

s7manbs8

Ismerősek a tünetek, amiket írsz, már régebben termeltem ki pár panelről, akkor egy hőlégfúvóval,  
most pl. IC foglalatok kellenek, hirtelen nem tudok honnan venni, mivel hétvége is van, aztán vannaik régi PC alaplapok abban van egy rakással ilyesmi. Meg tüskesorok, most az is kellene hirtelen. Nem SMD elenállásokra kell. Meg úgy csinálom, hogy lefele vannak az alkatrészek és magától leesik, mikor megolvad a forraszanyaga.

3k74cecek

1200W elég ha nem orkán sebességgel és nem fél m2 felületen fújsz. Az én hőlégfúvóm 15mm átmérőjű lyukon fúj és gyönyörűen lehet vele panelt bontani. Rengeteget bontottam vele. Füstöt még sosem csináltam, és a TO220-as tok is simán lejön vele. TO3-hoz nem volt még szerencsém, de az is lejönne vele biztosan. A csatlakozók leszedése a macerás, de nem lehetetlen. A műanyag részük is gyakran nagyon átmelegszik, ezáltal deformálódik. A fejjel lefele és majd kiesik módszer szerintem nem mindig jó, mert gyakran szorul (főleg a soklábú) foglalat vagy csatlakozó. Én mindig csipesszel beszélem rá  a panel elhagyására az alkatrészeket.

43pbwjg8s

Elektron!
Majd kőn specifikáció!
Olyan álmos voltam a multkor, hogy egy méret nem maradt a fejemben. Bocsánat érte!

ki005gz70

Sziasztok !

Van-e valakinek tudomása arról, hogy p4-es számítógépeken miért fut lassan a dos ?
Rendes dos 6.22-rendszerlemezről indítva el szinte bármelyik p4-es számítógépet, nagyon lassú programfutást eredményez.

Legjobb hatásfok p1,p2,p3-as gépeken van.
p4-esen úgy viselkedik, mintha valami 286-os lenne.

Tudja valaki oaz okát ?
Üdvözlettel:
Gyula

s7manbs8

Milyen program fut lassan ?

000000000

Gyuxikám,ha te nem tudod,akkor ki?

e6bkdgi5f

Csak egy ötlet. Nincs valami EMS, XMS memória beállítás elállítva? Az autoexec.bat-ban pontosan be kellene konfigolni...

Üdv.:
Zoli

000000000

lehet, h méri a gép sebességét, hogy kiszámolja a várakozó ciklust, csak túl gyors a gép és túlcsordul. Vannak direkt olyan programok, amik lelassítják a dost, h a régi progik rendesen menjenek. Keress rá, hogy dos slow down utility. (sose használtam ilyet)

e6bkdgi5f

Én továbbra is azt gondolom, hogy az autoexec.bat-ot és a config.sys-t kell csak rendesen megírni és utána nem lesznek ilyen panaszok.
Találtam egy tök hasznos linket: http://www.freeweb.hu/bat21/autoexec/autoexec.htm" TARGET=_fnew>DOS-config

43pbwjg8s

DOS 16bit
P4 32 bit.
A teljes proci felépítés ennél a procinál vátozott a legnagyobbat akkoriban.

000000000

Csak pontosításként: 386-tól 32 bitesek már.

43pbwjg8s

Igy igaz.  
Viszont a legnagyobb belső strukturális változást a P4 szemvedte el.

43pbwjg8s

ja és 386 DX-től ha jól emléxem. :)

e6bkdgi5f

Hi Gyula!

Próbáld ki, hogy bootolsz egy win98-as telepítő cd-ről. Elvileg annak a menüjében ki lehet választani, hogy kirakjon parancssorba. Utána próbáld ki, hogy milyen sebességgel futnak a kérdéses programok. Ha egy fokkal jobb, akkor az igazol engem, hogy az autoexec.bat-ot és a config.sys-t kell kicsit precízebben beállítani. Ha nincs változás akkor más gond van...

Üdv.:
Zoli