Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Most "lapoztam" bele a kinai gépkönyvbe... és ugyanolyan muja maradtam mint előtte :)

000000000

Mikor jön már az Angol?[#guluszem1]

bmejdz9nu

bmejdz9nu

http://www.uni-trend.com/UT81B.html" TARGET=_fnew>Jesszus... még ehhez sincs...

e3h0cv4ph

Igazad van!
Majd beszélek egy illetékessel!

bmejdz9nu

[#smile]... #2104... még nem késő! István is (el)gondolkodhatna rajta...
Mert végül is itt csak 3 embernek van (egyenlőre) ilyen szkópja... elég zártkörű a "buli"...

bmejdz9nu

http://www.dad24.eu/produkt.php?KID=5110&PID=51101220&NA=4fach_Labornetzgeraet_Mc_Voice_RG-303_pro&B=11" TARGET=_fnew>4fach Labornetzgerät Mc Voice RG-303 pro ::: Ez nagyon tetszik nekem...
Igaz, hogy csak 2x30V/5A tud...(persze lehet sorba és párhuzamba kapcsolni őket), de még két kisebb (az is szabályozható) kimenet is van rajta...
Hagyományos azaz trafós a "kicsike"... azt nem értem miért ilyen drágák ezek a tápok... majd egy szkóp ára... :) Ez 200Euro szállítással.

http://www.dad24.eu/image_load.php?ID=51101220&B=11" border=0> http://www.dad24.eu/image_load.php?ID=51101220&B=22" border=0>

rbbhbyvfs

Drága a réz, azért ilyen drága :)

000000000

Mármint pontosan min kéne elgondolkodnom?
Topic-ról? Nyugodtan nyissál, ha gondolod!

000000000

Párhuzamos kötésben azért pipecül szinkronozni kellene a két feszt...

000000000

És az áramkorlátját is...

bmejdz9nu

Írják, hogy tudja...!!! Valószínüleg van rajta "szinkronkapcsoló" ?

"Die beiden Ausgänge I und II können von 0 bis 30V DC und von 0 - 5A stufenlos reguliert werden.  
Durch Zusammenschaltung können beide Ausgänge sowohl parallel (0 - 30V / 0 - 10A) als auch seriell (0 - 60V / 0 - 5A) betrieben werden."

bmejdz9nu

De ha már elektronika...
Sajnos ez a táp (#2241) sem tudja azokat a "magas" feszültségeket és "nagy áramokat" amik szükségesek lehetnek egy motorvezérlő teszteléséhez...
Arra gondoltam...
Van nekem 20db 5V-30A-es kapcsolóüzemű tápom... ezeket ha sorbakötöm akkor az = 100V és 30A = 3Kw.. :) :) :) azaz egy erőmű :) És csak "pár" kilós...:)
A dolog működik! Állandóan sorbakötöm most is a kapcsolóüzemű tépegységeimet... semmi de semmi gond! Sőt árulják szettben is azaz a bemenet (230V) párhuzamba kötve és a kimenet sorba! (kábelekkel)... A kapcsolóüzemű (profi) tápoktól (már) nem kell tartani... Jók! (teszelhető szkóppal is :)
Nekem már egy egész kollekcióm avan belőlük (12V-20A, 24V-16.7A, 36V-11A, 48V-10A... van amelyikből több is)
Ezekből lesz CNC gépem tápja... a beépített áramkorlátjuk miatt még ... :)

A feszültség szabályozás megoldott... ugyebár 5V-os lépésekben, pl relékkel :)
DE! az áramkorlát szabályzására semmi (egyszerű) ötletem... pedíg egy jó labortápnak az a lelke! Azaz előbb kell áramkorlátba mennie mint a "vizsgált" áramkör a másvilágra!... Sőt (tartósan) tudnia kell áramgenerátorként is működnie...

000000000

Nem tudni ezek belső áramkorlát elvét, lehet, hogy nem képes finomszabályzásra, ezért fix.

bmejdz9nu

Valószínüleg... valószinűleg lassúak... azaz primer oldalon szabályoznak...
(volt olyanom is már ami tudta az áram állítást is...)
Ezért kellene egy "tranyós" áramkorlát hozzá... amit precizen és gyorsan lehetne állítani...

A fesz állításról... a mostani labortápomban amikor tekerem a fesz. potit akkor a 30V-ig több lépésben kattognak benne a relék a trafó különböző megcsopolásaira kapcsolódva...
Így csökkentik a disszipációt a tranyón...
(Conrad PS303 Pro - Made in Hungary -- felírat belül :)