Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

És ilyen minőséget
http://www.mdfly.com/newmdfly/products/Oscilloprobe/IMG_3454.JPG" border=0>
nem rakol össze házilag.

000000000

Fontos!
Biztos ti is kaptatok a kábelekhez egy Angol füzetecskét a kábel impedancia illesztéséről! Benne van, hogyan kell a kábelben lévő trimerkondival a szkóp bemenetéhet illeszteni (mérőjel és az élek figyelése...)! Ezt 10×-es kábelosztáson végezzétek el, csak utána lesz korrekt a kábel illesztése!!! Nálam mind a kettőn kellett állítani!

bmejdz9nu

Kb. ilyeneket adtak a szkóphoz....

000000000

Így van! Teljesen jók (csak kevés nekem sajnos, mert van egy analógom is, amiben eléggé kikészült az eredeti kábelei)!

dg8n4i8x

De tusz csinálni ha veszel az ebay-on egy kontének kínai bevándorlót akik 1Ft-ért csinálják darabját... :)))) Viccet félretéve max akkor ha százezres darbszámban gondolkodsz... Szerintem...

dg8n4i8x

Persze egy nagy cég könnyebben megoldja... Neked meg kéne csináltatni a fröccsönrő szerszámokat és kiadni valakinek a gyártást, vagy gépet venni...
Nagy cég ezt úgy csinálja, hogy kiadott egy projektet nekünk, nekünk kellett megcsináltatni a mérőgépet a cucchoz... Ez anno 5 milla volt, amiből kifizetett 1 millát és rátette a kis matricát, hogy az ő tulajdona a gép... Így már könnyebb valamivel profitot termelni...

svejk

Köszi ma talán lesz időm vele egy kicsit foglalkozni.
Számomra ez a legérdekesebb funkciója, és még majd az hogy mondjuk egy 30 kHz-es jelből mennyi időt tud letárolni. Ezt már megfejtetted?

svejk

Ez természetes, bár én a sajátomat illesztettem hozzá.

000000000

Még odáig nem jutottam el... csak azt néztem, hogy a letárólt jel még nagyítható utólag (de ez csak optika??)!

svejk

Biztos láttál már szkóp mérőzsinórt szétszedve, nem véletlen az a 0.2mm-es belső ér és a speciális dielektrum. Ettől marad alacsony a kábel kapacitása.
És persze úgy hogy a külső átmérő nem több4-5 mm-nél és hajlékony marad.

svejk

ezt ugye a Window menűvel, de csak egy lépték van?

000000000

Azt hiszem igen.

crgs7u9wg

az en kabelem is vekony, hajlekony, jo minosegu, hiszen ha meggondoljuk ilyen vezetekeken vezettek regen a halozatot, meg a bnc -s korszakban joval tavolabbra mint az egy szkopos alkalmazasban elkepzelheto, persze mint mindent ez is lehet tulmisztifikalni...

bmejdz9nu

Ez engem is érdekel... Találtam benne "videórecordert"... de az nem az... gondolom.
A Tektronix 2000-3000 körüli mintát tud tárolni... (csak?) Erre 512Kb-ot írtak... hihetetlen...

000000000

Azt látom, hogy sok "File"-t tud elmenteni, de a hosszát (rekord) nem tudom (a kínai biztos írja)!
De a Record Lenght talán ezt állítja...