Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Tehát a hagyományos fel-le kapcsolónak maradnia kell.

ra8nsmk6w

(egyébként mekkora beetetés volt ez a halogén a világítástechnikában :( )  
Miért? Van olyan is amelyik 5 min-nél is tovább birja. A csillár sem javithat sokat a statisztikán[#eplus2]

svejk

PSoft

Jóóó...megértettem!

Akkor,nem rakom össze,hogy ne kelljen...a szétszedéssel vacakolnod!:))

svejk

Neem, tényleg ne küld.
Nem ér a postakltsg annyit..

000000000

Ez a fajta akkorát robbant, hogy letépte az ufó lámpa búra részét.  
Még a bepattintós foglalatot is kitörte a helyéről.  
Ezeknél a külső üvegtest is nyomás alatt lehet mert másképpen nem tudom elképzelni, hogyan durranhatott ekkorát ?  

http://bolthely.hu/kepek/elektroshop/02736.jpg" border=0>

KBalázs

Azért ez elgondolkodtató, hogy az egyik halogén kiég, a másik meg bírja? Lehet a 230V-ról üzemelôk nem bírják? Nekem itthon a fürdô tükrös szekrényben két halogén négy év alatt mindennapi kapcsolgatástól még nem adta meg magát. Pedig tényleg gyakran van kapcsolgatva. Mondjuk elektronikus (nem trafós) tápja van (12v, 2x20W ).

Szalai György

Erre működhet a toroid trafókhoz szokásos, kerülőrelés (vagy triakos) lágyindító is.

2vkx6unz

Nem értelek nekem van olyan halogén lámpám amiben 4 gyári izzó van még, közel 14 éve... és napi használatban van. igaz van olyan is amiben 2-3 évente ki kell cserélnem, bár ezek 230V-ról mennek.

svejk

Az elektronikus tápok szerintem eleve soft-startosak, de ha csak mezei trafósak akkor is maga a trafó egy lágyindító, hiszen az 5-szörös bekapcsolási áramnál biztos esik a feszültség.

svejk

Lehet nem érteni, meg meg lehet mindent magyarázni, de ez azon a tényen nem változtat, hogy a komának sűrűn kell izzót cserélnie.
A lágyindító tuti hogy nem árthat semmilyen izzószálas fényforrásnál.

svejk

Működhet, de nem olyat szeretne.

zvw8as45

Hány watrol van szó ? Van elektronkus 230 / 12 V cca 80 watt.
Ha megfelel , akkor postazom.

zvw8as45

Elektronischer Trafo TR-SET 70F . Sec. 12V ~ eff  max 6 A

svejk

Ezek közvetlen 230V-os halogének.
De azért köszönöm a segítő szándékot.