Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

PSoft

Én...

Eddig is nyugodt voltam!:)
Felőlem,az "egyes verzió" is maradhat!
[#wave]

etc77f5nr

Itt nem több 100kVA-ről van szó, hogy többtízezres lágyindító kelljen hozzá. Nem megy a gép napi 25órát, amikor meg megy, ott vagyok mellette. Itt, és mint minden más lágyindítóban a relé a leggyengébb láncszem. A relé cserélhető, van itthon többszáz darab. Általában összesül és nem oldd ki, azt pedig úgy is észreveszem, mert egyből levágja a kismegszakítót.

etc77f5nr

Ergo én is nyugodt vagyok :)

PSoft

Köszönöm a fölvilágosítást...
Tégy,belátásod szerint!

Rabb Ferenc

Szalai György

„hogy jó áron beszerezhető . Ezzel nem is igen tudok vitatkozni”
http://olx.hu/hirdetes/transzformator-220-12-24-42v-ID1bPt7.html" TARGET=_fnew>Ennél jobb áron biztosan nem lehet toroidot sem beszerezni. Főleg ilyen univerzális változatot. Meg is vettem.

xfg6v697j

630VA,ami csak 12+24+68V*1.5A=120W-ot tud,eléggé brutál a vesztesége.
Én drágának találom.

xfg6v697j

ྀV' az 48V akart lenni.

2f428kduf

Az nem tizedespont, hanem piszok:42Vx15A=630W

Szalai György

Az elektromos hatásfoka a kistranszformátorokra jellemző 80-85% (toroid 95%) körüli a névleges terhelésen. (Ha a hőt is hasznosítom, mert fűtöm a műhelyt, akkor ez már nem veszteség.)
Névlegestől kisebb terhelésen az elektromos veszteség növekszik.
Nulla terhelésen (üresjárat) az elfogyasztott energia 100% a elektromos veszteség. Vagyis a hatásfok 0%.
Tehát valószínűleg van az a terhelési állapot, amikor pont igazad van, bármilyen trafó esetében.
Főleg, ha a felhasználás a Hobby CNC tápegység, ahol szélsőségesen változik a trafó kiterheltsége.

guliver83

Tudna valaki ajánlani DC motorhoz nyomatéktartós szabályzást? Például E240 szervó motorhoz?  
Marómotornak használom és nem értana hozzá egy ilyen szabályzás.  

jh6nntzmv

Kedves fórumtársak! Sajnos a kereső funkció hiányában kérem a segítségeteket és a tanácsotokat.  
Leendő cnc-m elektronikai megoldására keresek megfelelő megoldást.
Véleményt és szakmai tanácsot kérnék az alábbi optocsatolós kártyával és meghajtó áramkörrel kapcsolatban.
http://pminmo.com/4axisopto/4axisDIYopto.htm
http://www.piclist.com/techref/io/stepper/linistep/LiniV2_bld.htm

Építette e meg már valaki a fenti pminmo-ról származó hcpl2630 optós áramkört vagy a linistepper nevü meghajtó áramkört ?

Válaszokat köszönöm!

guliver83

Igen egy haveromnak is volt ilyen!
De mi a kérdés?

svejk

Csak kis javítás, marómotorhoz fordulatszámtartó kapcsolás kell, mert ha a nyomatékot tartaná akkor üresben felpörögne amíg csak bírna.

A legegyszerűbb kapcsolások az IxR kompenzációt használják, de ha már neked ott van rajta az encoder abból tudsz a visszacsatoláshoz fordulatszám arányos jelet venni.

Egyébként az ilyen encoderes kis motorokhoz az SMC3A szervo sem bonyolult, melyet esetedben speed-es üzembe kell konfigurálni.

Kozo sok mindent megtudhatsz róla magyarul.

svejk

...Kozo oldalán...