Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

keri

Amúgy sima CDI elektronika szokott lenni.
Egy kb 1mikrós kondit feltöltenek 200-300V-ra és egy tirisztorral a trafón keresztül kisütik.
Alapvetően halál primitív elektronika, csak a nagyfeszültségű invertert kell rendesen megcsinálni hogy bírja az áramot, ami kell a motor fordulatszámához.

keri

Ez egy univerzális, legfeljebb a csatlakozó tér el. Benne van az elektronika és a trafó is, szóval táp kell neki meg a jeladót rákötni.

keri

Itt a CDI, ezen nincs rajta a nagyfesz inverter, de az sem bonyolult. Egy középcsaplású trafót kell tekerni fazékvasmagra, és két tranzisztorral önrezgőre megcsinálni.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/de/de410f1d7bb93b5a7d69cc27aa80aa53.jpg" border=0>

keri

Egyébként ez engem a Honda Dio-ra emlékeztet.

000000000

Hello az lenne a kérdésem hogy most a mach 3 inditja a kress marómotort és most akarom lecserélni frekiváltósra és azt is tudja inditani a mach3 a fordulat szabályzás nem számít !?

s7manbs8

Kösz, meg a rajzot is.

s7manbs8

Biztos valami koppincstás.

2dbfy8y

Sziasztok.
Egy nagy kérdésem lenne, nem cnc, de elektronika, és kicsit hülye vagyok hozzá.
Van egy pda navigációm, autóba használva adat kábel egyben az antenna is, szivargyújtóba kell bedugnom de valami gubi végett nem tölti a készüléket. Van rajta külön dc töltő is, ha oda bedugom szivargyújtós töltőt, és csak az adatkábelt dugom bele a készülékbe, azt nem dugom be a szivargyújtóba, így műkszik.
De világít a másik bedugható dugaj is.
Így okozhat valami kárt, vagy töblet amper felvételt, amit nem fog bírni? felvétel kb 2A 5V -ot csinál 12V-ból.

keri

Kicsit fura, mert darab drót nem igazán jó GPS antenna. Mindig a készülékházon belül van mert elég kicsi tud lenni. Illetve egy quad helix antenna sem túl nagy ezen a frekvencián.

De ha így működik csak, én hiszek neked, gondot nem okoz, főleg ha elsőre nem pukkant el.

guliver83

Egy jó pár navit már javítottam, de hogy a vezetékben van az antenna  érdekes.
Lehet tudni, hogy milyen készülékről van szó?

vuk

Szia. Véletlenül nem TMC antenna amiről beszélsz? Mert én arra gondolok így elsőre olvasva.

PSoft

Na,akkor a jövő héten,kapsz egy csomagot...
"Javítani valókkal"!:)
Egybe is van...darabokba is van...jó is van benne...
Nálam csak,porosodnak!:)

De,visszaküldeni...nem ér őket!!!:))

Ilyenek:

http://www.01net.com/images/produit/full/yakumo-eazygo-xsc-europe-1.jpg" border=0>

2dbfy8y

nem a vezetékben van, hanem ez egy doboz.
Amint értelmeztem szétszedve, az antenna is kér áramot, plusz a készülék adatkábeljére csatlakozik.
Ez egy Asus A620 pda, de nincs belső antennája.
De van egy hp-m is de annak sincs antennája, sajna ezek ilyenek..
Az Acer n35-öm meg megadta magát, azt pedig nagyon imádtam.

2dbfy8y

jó kis készülékek. :-)

2dbfy8y

Szóval, gondoltam ha előröl nem megy....
Kap hátulról. [#nevetes1]
Így is kap áramot.
De érdekes, hogy így végig megy a kábeleken.
Fordítva meg nem tölt, pedig van hozzá egy dokkolóm is, azon meg tölt adatkábelen is.
Fura jelenség.