Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

etc77f5nr

Sajnos nem fölösleges, mert 100-ból 99-szer lerántja a kismegszakítót. B10es van (volt) fent. Ahol most lesz a gép ott nem tudom mekkora van. 16A-est is levágja sztem, de após a vilanyszerelő ő tudja mit tesz oda :) Lehet kérek majd lomha 16ost.

guliver83

Csak simán bekapcsolod terhelés nélkül a trafót és lekapcsolja a kismegszakítót?

etc77f5nr

Hogy tiszta legyen minden:
1db 250VA és 1 db 300VA trafó van sorbakötve így 2x12V. Terhelés csak a 4 tengelyes TB6560-as vezérlő van, de ekkor a PC még nem megy, tehát még tartó áram sincs a motorokon. Szóval minimális a terhelés.

etc77f5nr

Tegnap bekapcsoltam terhelés nélkül, ekkor nem vágta le. Lehet csak egy kapcsoló kéne a trafó után és felkapcsolom a trafót terhelés nélkül majd rákapcsolom a 24V-ot a vezérlőre?

guliver83

Nálam egy 800 watt körüli trafó van, de terhelés nélkül indítom, de ha terheléssel akkor természetesen lekapcsol nálam is.
Igaz én maró motort hajtok vele!
Nem tudom elhinni, hogy az a vezérlő ennyire megterhelné.

etc77f5nr

Tényleg ritka, hogy nem vágja le. Kipróbálom a kapcsolósat. 230-->kapcsoló-->trafó-->kapcsoló-->vezérlő.

guliver83

Úgy tuti, hogy jó lesz !

000000000

Ember!
Sorbakötve csak az ellenállás növekszik, a teljesítménye marad!

Sz.József

"Így kapsz 47 Ohm eredő ellenállást 20 Watt terhelhetőség mellett"
Az idézett rész második része, kicsit "sántít"...
De biztos vagyok benne, ez csak a véletlen műve...[#wave]

Rabb Ferenc

Miért nem? Már 4*5W sem egyenlő 20W-al ???  

Úgy látszik már semmi nem maradt meg a régi jó dolgokból :))

Üdv, Ember [#integet2]

etc77f5nr

Hú még jó, hogy nem a másik fórumon kérdeztem! Ott mi lett volna? Valószínűleg azzal kezdték volna, hogy felejtsem el az elektronikát örökre. Majd jött volna az okítás, hogy ha nem értek hozzá akkor minek csinálom! Ahogy régebben megkaptam, mikor PIC-el kapcsolatban kérdeztem. Lényeg a lényeg: semmiféle ellenállatokkal nem kell számolnom, mert a kapcsoló megoldotta, a gépházban elfér és egyel kevesebb hibalehetőség. Köszönöm mindenkinek aki érdemlegesen állt a kérdésemhez! :)
További szép és legfőképp nyugis napot! :)

s7manbs8

Kymco KB50 motorhoz gyújtás elektronikát nehéz lenne csinálni ? Valami rajz van ezekről esetleg ?

s7manbs8

http://kepfeltoltes.hu/140730/PICT2160_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

keri

s7manbs8

Ez szerinted pont belevaló ? Ennyiért nem is építenék, ha jó lenne.