Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Tudni tudta, csak bizonyára alacsony értékre volt belőve :))

Rabb Ferenc

Szerinted fel lehetne tuningolni 60 V-ra a kimenő feszejt?

svejk

Bizonyára, mert most is 53,5 V,  48V-os akkukat töltött.

s7manbs8

Egy maximálisan 0.2V AC feszültséget egy AVR procival hogy lehetne megmérni, milyen jelerősítőt lenne érdemes elé tenni, ami nem túl bonyolult ? Tehát van egy +- maximum kb. 0.3V jelem azt kellene betenni a processzor mérési tartományába.

s7manbs8

Tehát kellne valami jelszint emelés és erősítés, a táp közepe szintjére pl. utána aztán a felső és alsú csúcsértékét figyelném a AD átalakítóval és azok különbsége lenne a max értéke, vagy akár integrálgatni is lehetne persze az egész jelet és ha 50Hz es, akkor annak többszöröse időtartamra.

xfg6v697j

tudja valaki, hogy mIlyen ic az amelyik 8 vagy 16 digtális bemenete és 3 vagy 4 bites bináris kimenete van.
ILYESMI IGAZSÁGTÁBLÁJA LEHET
PL:
-INPUT-OUTPUT-  
--------ABC
LLLLLLL-LLL
HLLLLLL-HLL
XHLLLLL-LHL
XXHLLLL-HHL
XXXHLLL-LLH
XXXXHLL-HLH
XXXXXHL-LHH
XXXXXXH-HHH

pbalazs

Nézd meg a 74147-et.

pbalazs

Ha jól értem, akkor ez egy sima kb. 10-szeres erősítő, aminek 2,5V offszetje van, ugye?
Ilyet pl. összegzővel is lehet csinálni, erre keress rá.

xfg6v697j

Erre gondoltam.
Köszönöm.

s7manbs8

Köszönöm a tippet.

svejk

Kérem annak a fórumtársnak a jelentkezését, aki vezetéknélküli módon oldotta meg a lakás szenzorellátását a fűtéshez.
Nem találom a hozzászólásokat. :(

ggdr57dg

Egyújabbgépépítő készített vezeték nélküli adatátviteli megoldást, lásd #9764, valamint RogerCo megvalósításáról is olvashatsz pl. a #9579-ben, de ez asszem nem vezeték nélküli.
Fiam is csinált működő vezeték nélküli tesztet, de jelenleg időhiány okán parkolópályán a projekt.

rbbhbyvfs

Amit meg én javasoltam, hogy TP-Link router + DS2480 + DS18B20 (vagy amit akarsz) és wifin össze lehet hozni az egészet...

svejk

Köszönöm, visszaolvasok!

svejk

Erről már halottam.
Reprodukálta már valaki?