Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Rinaldo

besirkyjh

Köszöm mindenkinek :))
Van mostmár gyüjteményem :)

xfg6v697j

Mindenkinek köszönöm a segítséget.

s73tgf9vg

Üdv!

Olyan elektronikai kütyü kellene, ami egy Y elágazást hoz létre, ahol a felülről jövő 2 áramot csak az egyik irányba engedi át (így nem adok 5V-t a PIC kimenetére), valami dióda szerű dolog kell. És egyszerre nem fog mind a 2 ágára 5V kötődni, ha mégis akkor nem tudom mi történik.

s73tgf9vg

Közben rájöttem, hogy a dióda szerű dolog ami kll az a dióda, és az Y 2 ágára kell egyet egyet kötni. Ezen torzulás nélkül is át tud menni egy 2
mhz-s négyszög jel?

s2k5ycubj

Szia! Ezt én úgy csináltam,hogy a bemeneten van egy szintillesztés: egy soros ellenállás és az 5V-felé egy dióda.De ez csak akkor válik be ha szép a meghajtó négyszögjel,ha nem akkor ellenállás osztót kell tenni rá.

s2k5ycubj

És figyelni a 2,5V-os trigger határt,különben felette csak magas szintet érzékel.

Antal Sándor

Üdv mesterek!
Adott egy 4-20mA kimenetű hőfokszabályzó panelműszer,hogy lehet ezzel sima szilárdtest relét meghajtani a lehető legegyszerűbben,
és csak on -off vezérlés kellene hogy tudjon.
Előre is köszönöm!

s73tgf9vg

Köszönöm az ötletet, a négyszög jelet PIC generálja, szerintem azzal nem lesz baj.

mxjj54gxi

A megoldásban kell egy ellenállás a kimenetére, amin áthajtja azt a 4-20 mA-t.
Az ellenállást akkorára kell venni, hogy a neked kellő áramértéknél kiadja a szilárdtestrelé kapcsolási feszültségét, ami általában min. 3 Volt.
Persze egy ilyen 4-20mA műszerben az áramgenerátornak is vannak feszültséghatárai, de azt hiszem a 3Voltot tudni fogja.
Szóval ha a hőmérsékletérték neked mondjuk 10mA-nál áll elő, akkor 3V/10mA=300 Ohm kell.
Van azért gond is: mennyire pontosan kapcsol mindig azonos feszültségen a szilárdtestrelé?
Ezért ha pontosítani akarod a kapcsolást, akkor az ellenállásról előbb egy komparátort kéne meghajtani, aminek a kimenete kapcsolna egy rendes és fix feszt a szilárdtestrelére.
Egy komparátornak jó egy LM 339, vagy hasonló.

Antal Sándor

Köszönöm a segítséget!
Kíváncsiságból megmértem a szabályzó kimenetét,22 volt jön le róla.Tehát ezen a feszültségen csinál 4 mA áramot alacsony kimenetnél,20mA áramot magas kimenetnél ha jól értelmezem.
Akkor olyan komparátor kell nekem amit erre az értékekre tudok paraméterezni.
Keresgélek komparátor rajzot és próbálkozom.

3vv2btrhv

http://www.maximumpc.com/article/howtos/how_build_your_own_3d_camera_rig_under_20?page=0,2" TARGET=_fnew>két fényképetögép szinkronizálása
Bocsi de ide is berakom : megoldást keresek két db fényképezögép egyszere történö vezérlésére , ez megoldaná ?

Antal Sándor

Szerinted ez alkalmas lehet?:http://www.seekic.com/uploadfile/ic-circuit/201164113223299.jpg" border=0>

s73tgf9vg

Üdv!
Van egy ilyen 75W-os weller pákám, ebbe szeretnék venni hegyes végű hegyet SMD elemek forrasztásához. Milyet vegyek hozzá és honnan? 10mm-es szár megy bele.
http://srvimg07.aprod.hu/images_aprodhu/3346877_1_644x461/weller-paka-220v-75w-kb-10-meter-kabel-vii-kerulet.jpg" border=0>

s2k5ycubj

Biztos,hogy ezzel kéne smd-t forrasztani? Inkább szerezz egy normál 24V-os wellert és földelve használd.