Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Gulasoft, Karasz András!
Az elmúlt 1-2 nap alatt már a 3. topic amit bitoroltok!  [#ejnye1]

Gulasoft, emlékezz rá mit írtál nekem magánban amikor Danibával volt az afférom!
Tartasd magad ahhoz, ha már akkor annyira tudtál tanácsot adni!

9npx2xk89

Olyan mennyiségű tb6560-as szabad kapcsolás van a neten, ráadásul majden olyan elrendezésben ahogy Én is felpakolnám az alkatrészeket, hogy nem tudom érdemes e akár egy órát is szánni rá. Azért csinálok egy leválasztósat, mert olyat még nem találtam.

s7manbs8

Leválasztás minek kell rá ?

9npx2xk89

Mert ha valami tönkremegy és közvetlenül rá van kötve a printer portra, akkor jöhet ott befelé 36V, és akkor reszeltek a gépednek. Nm véletelnül vannak  leválasztó kártyák. Ha meg már csinálok valamit legyen teljes. Csak nagyon gyors optó kell. Ennek még utánakeresek, hogy árban és teljesítményben is jó legyen.

s7manbs8

Értem én, de kinek mi az igénye, vagy a gép mit tartalmaz, van ahol felesleges, ha esetleg nem tudnád, azonkívül van más módja is a kimenetek védelmének, ami ettől olcsóbb és a sebességet sem befolyásolja ...

s2k5ycubj

A földhurkok komoly zavarok forrásai lehetnek,a pc és reméljük a gép is földelve lesz,simán összeszedhet akkora zavart ami már bele tud szólni a vezérlő működésébe.

9npx2xk89

Olyan kéne kb, mint amit linkeltem kínai egy csatornás vezérlő. Mivel az adatlap kapcsolási rajza egyértelmű, sok variáció nem létezik, a két ellenállásra, meg egy kondira. A dip kapcsolók is adottak, tényleg csak a táp előállítással meg a leválasztással lehet pluszt beletenni. Lehet hogy beleplikálom a kapcsoló üzemű tápom, annak mehet akár 46V is, akkor sem melegszik, és így csak a tb6560-at kell hűteni, esetleg egy 5V-os kis ventivel.

s2k5ycubj

És szerencsétlen esetben(gondosan összetekert kábel) a kábel tud induktívitásként is zavart összeszedni.

9npx2xk89

Egy gyors optó kell hogy bírja a léptetők max sebességét. még akkor is ha 16-os osztásban megy. Nem kell sok. Egy 4 csatornás bőven elég.
Step, dir, enable, és esetleg a reset ha nagyon maximalisták akarunk lenni.

9npx2xk89

Ha van javaslatod gyors optóra, szivesen megnézem az adatlapját, és majd számolgatok.

s7manbs8

Az egyértelmű, hogy az egész rendszert egyben kell helyes működésre bírni, mikor beüzemeljük.

Optocsatolóra 6n137-et jó ilyen helyre tenni pl. az elég gyors egy rövid step impulzushoz is.

s7manbs8

Step-Dirnek kell gyors, Enable-nek meg resetnek nem kell csak egy tetű lassú .

s7manbs8

Kitaláltam egy tápot, ha nem kell nagy teljesítmény, valami erős ledek egyik oldalon, másikon meg egy kis napelem ... leválasztott tápnak pl.

s7manbs8

Led, meg szembe vele vevő dióda is jó az lehet még olcsóbb, csak a munka van vele, hogy egymást becélozzák.

9npx2xk89

Köszi a tippeket. Mondjuk ez 4 csatornára 800Ft-al dobja meg cuccost, vagy 400-al és még valamennyivel ha tetűre vesszük a resetet meg az enablet. Szerintem ezekből van lassabb is olyan ami lábkompatibilis, úgyhogy ez lesz betervezve, és mindenki eldönti mit rak bele.