Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Most én is próbálkoztam kicsit a david-al! Egy olcso webkamerával és csak kézzel... Szóval arra gondoltam, hogy  a fémfelületek scannelésén talán javít ha a kamerára egy polárszűrőt teszek... 100Ft-on nagyon sokat segített, bár még jól be kéne állítani a rendszert, hogy objektív teszteket tudjak csinálni! A külömbség annyi, hogy szűeő mélkül csak egy kerek foltot kaptam, szűrővel már körvonalazódik a címer és körben a felirat is! Mindezt egy sebtében összedobott és rendesen be nem állított rendszerrel... Nem fémes tárgyon is sokat segített a szűrő...

000000000

Ez ésszerű, noha a lézerre más optikai törvények vonatkoznak. Ha valóban koherens lenne, aligha lehetne polarizálni.
Milyen volt a polárszűrő linear, vagy circular?

Áron

2vkx6unz

Balu milyen fekete-fehér kamerád van?
Milyen polárszűrőt használtál és hogy használtad?

D.Laci

És nekem ebböl mi a hasznom?[#confused][#wave][#crazya][#vigyor5][#nemtudom][#nevetes1]

D.Laci

Eyszerűbb modositásokhoz használd a "PointsOn" funkciót!

000000000

Es mit olvastal meg rola?
Milyen formatumokat tud? Biztosan le van irva. (;

Szedlay Pál

Nem sokat árulnak el róla.
Tavaly kérdezgettem a képviselőt, de még annyira új volt, hogy ott sem tudtak semmit.
Az ára sem mellékes 16.000 Euró.

000000000

Meg tudnal osztani egy ilyen pontfelhove konvertalt modellt?

dg8n4i8x

Ez a szűrő az ipari kameráról való és pont rámegy a Microsoft webkamera objektívére. Pontos tipus heliopan s 39 lineáris.  
Amúgy az a kamera egy profi ipari cucc, IP címes, van benne egy kis plc is 8programozható ki vagy bemenettel, 640x480-as felbontást tud 90fps-el Komoly üvegoptikával, zárható blendével stb...  

Szedlay Pál

Adtam neked erre egy nagyon profi programot amikor itt voltál.
Az csinálsz vele amit akarsz.
Pontfelhővé konvertálsz, redukálsz,....... és mindent mi szem szájnak ingere.
Miért nem használod ezt, erre való.

D.Laci

http://www.sasovits.hu/cnc/3d/3d.htm" TARGET=_fnew>http://www.sasovits.hu/cnc/3d/3d.htm
Sasi ett jol meg csináltad! Gratulálok..!! [#wave][#worship][#crazya][#vigyor5]

Szedlay Pál

Simán megnyitod és rögtön a file menü
"export current modell" parancsal olyan pontfelhő formátumot választasz amelyet akarsz.

dg8n4i8x

Sasi megoldásáról jut eszembe! A száraz teflon spray is hasonló bevonatot képez és az is könnyen eltávolítható, ha esetleg ilyet nem kaptok!

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/m-82-k%e9t-sz%f6g-fuse-alacsony-fesz.JPG" border=0>
A polirozás eredménye . összehasonlitva a 555-képpel