Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Szemmel látható a javulás ;)

Építettél egy mozgatót vagy a maródat használod?
Érdemes lenne megpróbálni ezt a mintát mozgatóval nagy felbontás mellett megpróbálni. A mozgatás sebességét kb. 1/10 sebességre kell csökkenteni tapasztalatom szerint.

3vv2btrhv

És persze van egy pontosabb változata is, az sem sokkal drágább
EZ HOL VAN ??

3vv2btrhv

primitiv kisérlet volt , nem is mindom el de a lényeg hogy nagyon sokat javult a felület simasága . Tehát egy jó mozgatot kell csinálnom .

2vkx6unz

A számítógépedben [#smile]
CD/DVD író olvasó [#smile]

Szedlay Pál

Sanyi!

Egy egyszerű test.
Ezt tessék digitalizálni és marni.
Ha valakinek működik, azonnal szóljon.
Idézet Tőled.
"Sőt nehezen tudom elképzelni, hogy egy olyan testhez amihez több különböző irányból kell digitalizálást végezni megúszható az utómunka."
Ez a fájl komletten kb.20 perc.
Persze ha valaki ki akarná marni????????
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/scanneles/9tag2030107OK.stl

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/kinai-4.JPG" border=0>
most csak enyit mozog

2vkx6unz

Szép teljesítmény.  
Az idézett mondattal arra akartam utalni, hogy egy tapintós módszerrel egy síkól végez digitalizálást és pl egy ilyen bonyolult formát mint amit bemutattál nem lehet egy lépésben digitalizálni. Sőt a te rendszered is több irányból, több digitalizálást végez majd ezt illeszti össze (elvégzi az utómunka jelentős részét magától). Egy nem teljesen automata gép esetén a felhasználónak kell ezt megtenni ami nem kis munka. Feltételezem Te is végzel még valamilyen utómunkát pl. feltöltöd a lyukakat, simítod a felületet bár ezt akár a megrendelő is megteheti de nem tudom ez hogy megy, csak tippelek.

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/pali-foga.jpg" border=0>
a Magam modján ki is fogom marni !!

dg8n4i8x

Sziasztok!

Azért teljesen még nem mondtam le arről a dologról, csak még vannak fontosabb dolgaim is. Én azt mondtam, hogy a dávid rendszer pontosan arra jó amire Hunka Tibi is használja... Pontos műszaki dolgokra nem alkalmas ennyi. Nekem is meg kéne csinálni a motoros mozgatót és életre kéne keltenem a profi fekete fehér kamerámat, amit még nem tudom, hogyan tudok a dávidhoz illeszteni...

Szedlay Pál

Tibor!
Így azért szebb.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/scanneles/9tag.JPG" border=0>

000000000

Ha jól látom, ezeket a fogcsonkokat egyenként
digitalizáltad, és összemásoltad egymás mellé
egy képbe. Jól gondolom?

Szedlay Pál

Sanyi!

Ez egy hibás scan, ez egy régebbi hardverrel és softverrel készült, de hirtelen ezt ástam elő.

Nem lehet lyukas, illetve vannak részek ahol nem baj ha az.
Nem végzünk utómunkát a gép mindent automatikusan elvégez.

Szedlay Pál

Igen jól látod, de nem én másolom, mindent a softver csinál automatikusan.

000000000

Jol emlekszem?
A "foltozast" meg egy fogorvosi celprogram vegzi?

000000000

Meg egy kerdes:

Azt meg tudod tenni peldaul, hogy egy extrudalt feliratot rateszel az egyik fognak a feluletere?
Gyakorlatilag nem hiszem, hogy lenne ilyen keres - csak az utolagos "kezzel" torteno szerkeszthetoseg erdekel.  
Solidworks-ot hasznalok mar solid edge helyett, a feluletmodellezes temaba vagyok elmerulve. Ezert jutott eszembe ez a kerdes.