Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Helló Tibor!!!
Rég társalogtunk....
A 4D Marás alatt mit értesz? Ha a szimpla forgató már megüti a mércédet, akkor Balu és én már martunk így. Sőt én Tányérszerű dolgok lapjába is martam (esztergán).

D.Laci

„Nem tudom megfejteni itt hogyan forgatja a tükröt ??”
A „motort driving spinning mirror” motor dörzshajtással forgatja.

3vv2btrhv

Tudod én ékszert szeretnék marni és a afrikai állatal kisérletezem mint szoftver , és a Tibor45 használta a 4D-és kifejezést amit azért nem igazán fogadok el mert egy szobor már 3D-nek felel meg és ha azt ki tudnám marni engem nem érdekell minek hivják .
Engem nem a verseny szellem hajt igy bárki bármit ugymond elöbb csinálhat .
Köszi a dörzshajtás forditást , gyanus volt csak az zavart hogy nem ér hozzá és nem láthato hogyan van ez a motor rögzitve ha hozzáér .

Szedlay Pál

Laci!

Légyszi áruld el mivel generáltad a kódot.
Lehet magánban is.
Köszi.

D.Laci

"4D-és kifejezést amit azért nem igazán fogadok el"
Ezzel énis igy vagyok.... Nevezűk 4 vagy 5 tngelys megmunkálásnak de ne 4D-nek...

D.Laci

Helló

A legtöbbet a mstercamx2-t használom
De kezdésnek a rhino4+rhinocam, vagy a deskproto is megteszi.
a mastercam a legjobb 5tengelyes . esztergaszikra forgácsoló stb. tudja, Cad – Cam. És van hozzá egy Art modul hasonló mint az Artcam.
Korábban elkezdtem oktató filmeket készíteni még csak a rhnó4 4tengelyesböl van fent:
http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/Tutorial/" TARGET=_fnew>http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/Tutorial/

3vv2btrhv

Ezt miért titkoltad eddig ?? Nagyon jó , ezt szeretném csak ékszerrel .

D.Laci

Nyilvános helyen van! Nem titkoltm, csak ép nem reklámoztam....

3vv2btrhv

http://forum.artcam.com/files/thumbs/t_copy_of_picture_003_1_125.jpg" border=0>
RC -ha marod a pénzt ezt kéne használni de elöbb MISIT meg kéne kérni probáljon egyet köszörülni , én már töbször probálkoztam nálla .

3vv2btrhv

http://forum.artcam.com/files/thumbs/t_copy_of_picture_005_141.jpg" border=0>

000000000

Köszönet Motorosnak a gravírtűkért azt használok. Úgy, hogy Ő megfelezi a szárat, én pedig kúposan aláköszörülöm. Így mindig éles.

000000000

Szia Laci!
Valóban régen beszélgettünk itt.
Az egyik fejlesztési támám most egy olyan
renszer, ahol teszőlegesen +- 90 fokkal
megdöntheted a körasztal síkját a gép XY síkjához képest, és ebben az általánosan
döntött henger koordinátarendszerben kell
utána értelmesen dolgozni. Ehhez mindenképpen
sajna olyan matematikai transzformációs
modellekre van szükség, ami az N dimneziós tér
bevezetésén alapul, és az egyik
koordinatrendszerből szabad átjárás van a
másikba. Így értem a 4D-t. Majd küldök Neked
esetleg X,Z,C  G kódot egy pl. 32.5 fokos
szögű hengerkoordináta rendszerben, egyáltalán
kiváncsi lennék, megnyitja-e, tudja-e értelmezni
a Te Cad-Cam progid ez ilyen fajta 3D típust.

D.Laci

Igéretesnek hangzik!!!
Küld el vagy tedfel ide mindenki számára.
Ha sokat segit a fejlesztésben akor örömmel segitek.

Motoros

Hát nem tudom hogy réz gravírozásra alkalmas e ez a három élű tű amit a fotón belinkeltél.
egy próbát megérne de nem sok a bizalmam hozzá mivel az aláköszörült forgácsoló él itt végűl is hiányzik. Lehet hogy mivel ez akár teljesen hegyesre is kiképezhető, --mivel a legcsúcsa sem annyira érzékeny a csorbulásra a jobb megtámasztás miatt mint a hagyományos tű...--ezért a legapróbb részletek végső letisztázására használják csak.
Bizonyos anyagokhoz pl kövekhez, viaszokhoz jó, de fémhez....szóval nem tudom,  mik voltak az eddigi tapasztalataid?
Majdnem elfelejtettem hogy kellene Neked 3 élű harminc fokos próbára. Ha aktuális még akkor írj, és küldök egyet, bár nagyon sérülékenynek tartom..de ez legyen a Te gondod.

3vv2btrhv

Igen a VIASZHOZ kellene minél hosszab mint a képen , légyszives probaképpen csinálni és postázni utánvéttel .