Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Szedlay Pál

STL, kiterjesztéssel.

2vkx6unz

Remek, azt meg tudom nyitni. Nem tudom mekkora a fájl, az e-mailem max. 40 MB lehet. Ha a Hunbay-re töltöd fel akkor ott minden érdeklődő elérné.

000000000

Oké küld! Szívesen kimarom.
Ez gyári digizalizálóval készült vagy a "David" félével?

2vkx6unz

Gyárival. A DAvid féle verziót majd én csinálom meg, csak kérek egy kicsi időt mert eléggé el vagyok havazva.

000000000

Az jó lenne, mert össze lehetne hasonlítani a két módszert.

Szedlay Pál

Gyárival. A mostani szoftver nem az igazi, de gyors a szkennelés és a számítás kb. 1 perc.
Egy másik szoftverrel kb. fél órai munka, de sokkal jobb a végeredmény, de ezt most ne kérjétek, mert nincs rá időm.

2vkx6unz

Már a lehetőség, hogy láthatok egy gyári scannerrel készített modellt is remek. El tudom helyezni a David-et a rangsorban illetve látszik meddig lehet fejlődni.

3vv2btrhv

IGEN ez az amit szeretnénk , tudni a határainkat , és nem mellékes az anyagi ráforditás sem , mert ha a Davidot hasonlitjuk össze egy gyárival Hát irtozatos az ár különbözet . Nekem a Machteken 12 milliot mondtak egy rendszerre amit most megvalisitottam , tudom nem pontos meg nem részletgazdag de müködik !! Lásd digitalizálo topik utolso képét .

Szedlay Pál

Tibor!

Nem akarom összehasonlítani azt a 12 millés gépet a tieddel, mert nem ismerem egyiket sem.
Az enyém "Csak" 3 milla volt. De így is lehet összehasonlítási alap. Én is nagyon kíváncsi vagyok mit tud a "DÁVID" egy 100Ft-os scannelésénél. Remélem hamarosan azt is láthatjuk.

3vv2btrhv

az a baj hogy félre értitek ezt az egész témát !!Neked a feledatod hogy egy lenyomatot tudjál digitalizálni , hohy eltudjad késziteni a kerámia potlást , itt nagyon lényeges hogy tőkéletes legyen a méret . Nekem meg az a célom hogy meglévö tárgyakrol ,mintákrol ,képkeretről stb kapjak egy térbrli adatbázist (STL ) amit tetszőlegesen modositani nagyitani -kicsinyiteni tudjak . És ezután a saját gépemet negativ nyomoszerszámot tudjak késziteni .
Ezidáig ugy néz ki hogy müködik a rendszer .  
Sajnálom hogy a Tibor45 nem tud elvonatkoztatni hogy másoknak lehet más értékrendszerük , ezzel nem az ő megoldását kritizálom maga nevében Zseniális a megoldása és fejleszti tovább .

Szedlay Pál

Tibor!
Én nem kritizáltam a Tied.
Ha jól tudod használni és a funkcióját betölti
akkor jó, és ha még pénzt is tudsz vele keresni akkor meg csodálatos.
A Tibor45 rendszere nagyon precíz,
De lassú
És alámenős részeket nem tud letapogatni.
Minden rendszert arra kell használni amire való,
és a lehető legolcsobbat ami még kielégíti az igényeket.
Félre érted én nagy csodálója vagyok itt az úttörőknek, akik szinte semmiből alkotnak.

3vv2btrhv

Semmi gond jol beszélsz a témárol !!

3vv2btrhv